Ο Σάκα ακόμα... μάθαινε τα βασικά, την προηγούμενη φορά που η Αγγλία νίκησε με σκορ 7-0! (vid)

Αναζητώντας πότε ήταν η τελευταία φορά που η εθνική Αγγλίας είχε επικρατήσει με 7-0 εντός έδρας, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, φτάσαμε στο 2019 και στη νίκη επί του Μαυροβουνίου. Τότε που ο MVP των «τριών Λιονταριών», Μπουκάγιο Σάκα, ήταν μόλις 17 ετών και είχε αγωνιστεί έξι φορές στην Premier League!  



Ο Σάκα ακόμα... μάθαινε τα βασικά, την προηγούμενη φορά που η Αγγλία νίκησε με σκορ 7-0! (vid)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατάφερε να ολοκληρώσει τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της για τη σεζόν 2022-23 η εθνική Αγγλίας, η οποία επικράτησε με 7-0 της Βόρειας Μακεδονίας, στο 4ο ματς της ιστορικά, που κερδίζει με το εν λόγω σκορ, σε εντός έδρας αναμέτρησή της.

Αναζητήσαμε τις προηγούμενες περιπτώσεις και μόλις μία εξ΄αυτών έχει λάβει χώρα στον 21ο αιώνα. Ο λόγος για το ματς απέναντι στο Μαυροβούνιο, πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να είναι φυσικά και πάλι, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας του.

Η αναμέτρηση είχε λάβει χώρα εκ νέου για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τα «τρία Λιοντάρια» να έχουν τον Χάρι Κέιν σε εξαιρετική ημέρα, καθώς σημείωσε χατ-τρικ, μέσα σε 17 λεπτά, στο πρώτο μέρος.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως, αν φέρουμε το ματς με το Μαυροβούνιο σε σύγκριση με αυτό με τη Βόρεια Μακεδονία, είναι πού ήταν τότε ο Μπουκάγιο Σάκα και πού βρίσκεται τώρα. Διότι τότε, ήταν μόλις 17 ετών και είχε αγωνιστεί μόλις σε έξι περιπτώσεις στην Premier League.

Ήταν η πρώτη του σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τον νυν MVP της Αγγλίας να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Δεν έχει λείψει από δύο συνεχόμενες σεζόν σε παιχνίδι πρωταθλήματος και αισίως, σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, τέσσερα χρόνια μετά το προηγούμενο 7-0 της Αγγλίας στο «σπίτι» της!

Δημήτρης Μανάκος