Το 1/3 των… star boys της Premier League στο Top 100 της Tuttosport, ανήκουν στη Μπράιτον!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στην Premier League. Για παρθενική φορά, κατάφερε να καταγράψει τέτοιου είδους πορεία. Με τον δικό της τρόπο. Με «όπλο» της το σκάουτινγκ και τη φανταστική οργάνωση που τη χαρακτηρίζει. Και μεγαλύτερη απόδειξη από την Tuttosport και τους καλύτερους 100 νέους στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, δεν υφίσταται για τη Μπράιτον!



Το 1/3 των… star boys της Premier League στο Top 100 της Tuttosport, ανήκουν στη Μπράιτον!

Είναι γεγονός πως η Μπράιτον επενδύει στο μέλλον. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πολλά για αυτήν για να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Το πλάνο και τη στρατηγική στην οποία βασίζει τις μεταγραφές της.

Και μεγαλύτερη ανταμοιβή από αυτή που θα αισθάνθηκε όταν έγινε γνωστό το Top 100 των ταλέντων του ποδοσφαιρικού πλανήτη, που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τα 21 του χρόνια, προφανώς και δεν υφίσταται.

Διότι 13 ποδοσφαιριστές της Premier League συμπεριλήφθηκαν στην εν λόγω λίστα και οι τέσσερις από αυτήν ανήκουν στην Μπράιτον! Και αν το ότι το 1/3 αυτών αγωνίζεται στους «γλάρους», δεν σας φαίνεται σπουδαίο επίτευγμα, αναλογιστείτε πως καμία ομάδα από την Αγγλία και τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, δεν διαθέτει περισσότερους στις τάξεις της.

Όσον αφορά συνολικά την Ευρώπη, μόλις ένας σύλλογος ξεπερνά το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Η Σάλτσμπουργκ που είδε πέντε ποδοσφαιριστές της να συμπληρώνουν τη λίστα των 100 κορυφαίων «νεαρών» της Ηπείρου.

Ποιοι είναι οι παίκτης της Μπράιτον που πλαισιώνουν τους Αυστριακούς; Ο Λέβι Κόλγουιλ, που βρίσκεται στην 23η θέση και οι «γλάροι» προσπαθούν να αγοράσουν από την Τσέλσι, ο Έβαν Φέργκιουσον που είναι 19 θέσεις πιο κάτω, και αισίως τον αντιμετώπισε η Εθνική μας με την Ιρλανδία, ο Χούλιο Ενκίζο στο νούμερο 48, με το καλύτερο γκολ της φετινής σεζόν στην Premier League, και ο Φακούντο Μπουανανότε στο 86.

Εκπληκτική Μπράιτον. Ο ορισμός του «έχουμε όλο το μέλλον μπροστά μας», με άπαντες να βρίσκονται στο «Άμεξ» και να κάνουν τη διαφορά!

Δημήτρης Μανάκος