Ενκουνκού: Μοιράστηκε την κορυφή των σκόρερ, αλλά ήταν πιο αποτελεσματικός

Ο Νίκλας Φέλκρεγκ ξεχώρισε στην φετινή Bundesliga με την Βέρντερ, μοιράστηκε το βραβείο του πρώτου σκόρερ με τον Ενκουνκού, όμως, ο Γάλλος νυν επιθετικός της Τσέλσι είχε κάτι καλύτερο από εκείνον κι ας τερμάτισαν αμφότεροι με 16 τέρματα στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.  



Ενκουνκού: Μοιράστηκε την κορυφή των σκόρερ, αλλά ήταν πιο αποτελεσματικός

Οι «μπλε» του Λονδίνου, αν και είχαν καταφέρει να συμφωνήσουν με τον παίκτη, αλλά και με την Λειψία, εδώ και αρκετούς μήνες, ανακοίνωσαν το πρωί της Τρίτης την απόκτηση του 25χρονου, Κριστόφ Ενκουνκού, για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ο διεθνής επιθετικός που στάθηκε τρομερά άτυχος χάνοντας το Μουντιάλ του Κατάρ, μπορεί να προσφέρει και στις τρεις θέσεις της γραμμής κρούσης και στους «ταύρους» το έμαθαν πολύ καλά. Και περισσότερο, έμαθαν και την αποτελεσματικότητά του. Την περασμένη σεζόν, κατάφερε να βρει δίχτυα μετατρέποντας σε γκολ το 21,6% των μεγάλων ευκαιριών που του παρουσιάστηκαν με δική του τελική προσπάθεια.

Ο Φέλκρεγκ στην Βέρντερ, πέτυχε επίσης 16 τέρματα, αλλά το έκανε με την μετατροπή του 20,3% των δικών του προσπαθειών. Οι αριθμοί φανερώνονται και η σύγκριση γίνεται ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που κατέγραψαν 70+ τελικές στη γερμανική Λίγκα της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Τρίτος στην λίστα έρχεται ο Κόλο Μουανί, τον οποίο ίσως να μην ενδιαφέρει τόσο πολύ το 19,5% που είχε στα γκολ, όσο η τεράστια ευκαιρία που απώλεσε στον τελικό του Μουντιάλ όταν είχε την ευκαιρία να δώσει το τρόπαιο στην Γαλλία, αλλά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αρνήθηκε.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης