Αμείλικτη η Αγγλία, διέλυσε την Βόρεια Μακεδονία με το 7-0 (vid)

Με τον Μπουκάγιο Σάκα να πετυχαίνει χατ-τρικ για πρώτη φορά στην καριέρα του και τον Χάρι Κέιν να σκοράρει σε 6ο διαδοχικό παιχνίδι με τη φανέλα της εθνικής ομάδας, η Αγγλία ξεπέρασε με τρομερή άνεση και το εμπόδιο της Βόρειας Μακεδονίας στο Μάντσεστερ, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 7-0 για τα προκριματικά του Euro 2024!  



Αμείλικτη η Αγγλία, διέλυσε την Βόρεια Μακεδονία με το 7-0 (vid)

Τρεις μέρες μετά το καρέ τερμάτων στην Μάλτα, η Αγγλία ολοκλήρωσε την σεζόν – υπολογίζοντας το ημερολόγιο των συλλόγων – με εντυπωσιακή βραδιά απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία στο «Ολντ Τράφορντ», κάνοντας τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο ν' απολαύσει την αναμέτρηση.

Στο 29ο λεπτό ο Γουόκερ κατάφερε να κάνει το γύρισμα για τον Χάρι Κέιν που είχε εύκολη δουλειά για να κάνει το 1-0 και να βρει δίχτυα για 6ο σερί παιχνίδι με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Στη συνέχεια ανέλαβε ο Μπουκάγιο Σάκα πετυχαίνοντας χατ-τρικ για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στο 38' με πολύ δυνατό σουτ από τρομερή μπαλιά του Αλεξάντερ – Άρνολντ κι αφού πρώτα είχε κοντρολάρει με το στήθος, στόχευσε με επιτυχία στην πάνω γωνία της εστίας και διπλασίασε τα τέρματα των «τριών λιονταριών» που είχαν τεράστια άνεση στην αναμέτρηση. Λίγο πριν την ανάπαυλα μεσολάβησε και ο Μάρκους Ράσφορντ που πήρε την μπάλα από τον Χέντερσον και στο 45' πολύ άνετα απλά πλάσαρε στα αντίπαλα δίχτυα για να μπει κι εκείνος στη λίστα των σκόρερ για το 3-0.

Το... Saka's show συνεχίστηκε στο 51ο λεπτό από κάθετη του Κέιν προς τον νεαρό επιθετικό της Άρσεναλ που τελείωσε ολόσωστα τη φάση για να διαμορφώσει σ' εκείνο το σημείο το 5-0 για το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σάκα σε ηλικία 21 ετών και 287 ημερών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής και πρώτος της Άρσεναλ, που σκοράρει χατ-τρικ με την Αγγλία σε επίπεδο ανδρών μετά τον Θίο Γουόλκοτ από τον Σεπτέμβρη του 2008 κι ένα ματς με την Κροατία (19 ετών και 178 ημερών).

Η Αγγλία το απολάμβανε και δεν σταμάτησε, με την Βόρεια Μακεδονία να είναι παντελώς ανήμπορη για την οποιαδήποτε αντίδραση. Στο 64ο λεπτό ο Κάλβιν Φίλιπς – αν και με ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στη Σίτι μέσα στη σεζόν – ευνοήθηκε από προσπάθεια αντιπάλου να διώξει στην περιοχή κι έτσι απλά σκόραρε από πλάγια θέση, ενώ, το 7-0 διαμορφώθηκε στο 73ο λεπτό από την τρομερή εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν.

Η Βόρεια Μακεδονία δεν μπορούσε καν να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και παρά το γεγονός πως η στατιστική έγραφε 67,7% για την κατοχή των Άγγλων, φάνταζε... 99%. Φυσικά τα «τρία λιοντάρια» παρέμειναν απόλυτα μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι στην Γερμανία. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης