Έντεκα παίκτες, 590 συμμετοχές: Πήγε να «σπάσει» κάθε ρεκόρ με την Αγγλία… άθελά του ο Σάουθγκεϊτ!

Γνωστή έγινε η ενδεκάδα της Εθνικής Αγγλίας για την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βόρεια Μακεδονία, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να είναι πολύ κοντά στο να καταρρίψει ένα σημαντικό ρεκόρ, άθελά του.



Έντεκα παίκτες, 590 συμμετοχές: Πήγε να «σπάσει» κάθε ρεκόρ με την Αγγλία… άθελά του ο Σάουθγκεϊτ!

Μπορεί το ματς της Εθνικής Αγγλίας με τη Βόρεια Μακεδονία να φαίνεται πως έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν σκοπεύει να το πάρει.

Γνωρίζει άλλωστε πόσο εύκολα μπορεί να «ξεσπάσει» κριτική σε περίπτωση που δεν συμβεί το… αυτονόητο, και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να παρατάξει μία ιδιαίτερα δυνατή ενδεκάδα, η οποία λίγο έλειψε να καταρρίψει και το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών με τα «Τρία Λιοντάρια».

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως αν προσθέσουμε τις επίσημες εμφανίσεις των «11» που επέλεξε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τα χρώματα της Εθνικής Αγγλίας, φτάνουμε στις 590 συμμετοχές. Πρόκειται μόλις για την 2η φορά που η ενδεκάδα παικτών των «τριών Λιονταριών» βγάζει ένα τέτοιου είδους στατιστικό, με τη μοναδική φορά που έχει συμβεί κάτι ανάλογο, να χρονολογείται 13 χρόνια πριν.

Τότε, σε ένα φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Αλγερία, η Εθνική Αγγλίας είχε δώσει… 595 αναμετρήσεις. Πέντε ματς παραπάνω δηλαδή από όσα συνοψίζουν οι ποδοσφαιριστές που σε λίγο συναντούν τη Βόρεια Μακεδονία.

Συνοπτικά, η ενδεκάδα της Εθνικής Αγγλίας:

Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Ράις, Χέντερσον, Σάκα, Άρνολντ, Κέιν, Ράσφορντ.

Δημήτρης Μανάκος