Αν μία ομάδα στην Premier League ελκύεται από παίκτες σαν τον… Γιάννη Κωνσταντέλια, είναι η Μπράιτον!

Πρόκειται για το πιο λαμπρό ταλέντο τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε φέτος, είτε του χρόνου, μοιάζει μαθηματικά βέβαιο πως δεν θα βρίσκεται ανάμεσά μας. Πολλοί θα ενδιαφερθούν. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει όλα όσα χρειάζονται για να κάνει τη Μπράιτον να ασχοληθεί μαζί του, αν πρέπει να διαλέξουμε έναν σύλλογο της Premier League!  



Αν μία ομάδα στην Premier League ελκύεται από παίκτες σαν τον… Γιάννη Κωνσταντέλια, είναι η Μπράιτον!

Η πρώτη του «γεμάτη» σεζόν στην Ελλάδα ήταν εξαιρετική, το «ξεπέταγμά» του εντυπωσιακό και μένει να δούμε αν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα συνεχίσει την καριέρα του στην χώρα μας ή αν οι φήμες περί αποχώρησής του, θα έχουν ρεαλιστική υπόσταση.

Προφανώς και η ερώτηση στο εν λόγω ζήτημα για ένα 20άχρονο παιδί αφορά την ηλικία του και το αν είναι έτοιμος για ένα τέτοιου είδους βήμα… Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούμε, είναι πως η εν λόγω λογική, συναντάται μόνο στην Ελλάδα.

Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο ξεχώρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγους μήνες μετά την ενηλικίωσή του και ο Ίθαν Νουανέρι έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Premier League, με τον Μικέλ Αρτέτα να του χαρίζει μία μαγική στιγμή, στην εκτός έδρας συνάντηση της Άρσεναλ με τη Μπρέντφορντ, και στη νίκη των «κανονιέρηδων» με 3-0 στο «Κομιούνιτι».

Γιατί λοιπόν να μην μπορεί και ο Έλληνας επιτελικός μέσος να κάνει το επόμενο βήμα; Ο Κωνσταντέλιας αγωνίστηκε σε 21 αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σκόραρε σε δύο περιπτώσεις και μοίρασε πέντε ασίστ. Από αυτές τις πέντε, η μία θα είχε ακουστεί πολύ περισσότερο, αν την είχε βγάλει πεσμένος ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ένα ευρέως γνωστό όνομα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Προσπεράστηκε γρήγορα επειδή απλά αποτέλεσε έμπνευση του Γιάννη Κωνσταντέλια, αλλά στο τέλος της ημέρας, κάτι τέτοιες στιγμές όπως αυτή του νεαρού απέναντι στην ΑΕΚ, αποτελούν κριτήρια για να ολοκληρωθεί μία τέτοια μεταγραφή.

Πριν από λίγους μήνες, στην Ελλάδα γράφτηκε αρκετά πως απασχολεί τόσο την Άρσεναλ, όσο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά γιατί να μην μπορεί ν' αποελέσει ο ποδοσφαιριστής μια πιθανή, μελλοντική επιλογή της Μπράιτον.

Ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού της, θα καταφέρει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον, μιας και πρόκειται για ένα παιδί ήπιων τόνων, είναι εξαιρετικός στην κυκλοφορία μπάλας και ένας άνθρωπος που διαρκώς μαθαίνει και δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες. Ό,τι ακριβώς αναζητά δηλαδή και ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Η Μπράιτον, άλλωστε, επιλέγει και περιλαμβάνει στα σχέδιά της ποδοσφαιριστές με τέτοιες προδιαγραφές και το potential που μπορεί να έχει μελλοντικά, με τις περιπτώσεις των Φέργκιουσον, Μπουανανότε και Μιτόμα να το αποδεικνύουν περίτρανα.

Μπορεί λοιπόν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας να μπει σε αυτή την κατηγορία; Γιατί όχι, είναι το ερώτημα… Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του πιο εντυπωσιακού ταλέντου του ελληνικού ποδοσφαίρου τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι λαμπρό…

Δημήτρης Μανάκος