Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ ως 10άρι θύμισε Τζέραρντ... μία δεκαετία αργότερα

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ φόρεσε το «10» στη φανέλα και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ έξω από την περιοχή απέναντι στη Μάλτα, μιμούμενος, έτσι, τον Στίβεν Τζέραρντ, έπειτα από μια 10ετία!  από το ... 2013!  και έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει για την Αγγλία με αυτόν τον τρόπο, μετά το 2013.  



Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ ως 10άρι θύμισε Τζέραρντ... μία δεκαετία αργότερα

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ του έδωσε τη φανέλα με το νούμερο «10» και τον έβαλε στα χαφ. Εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να πραγματοποιεί μία καταπληκτική εμφάνιση, ακόμη και αν η αντίσταση της Μάλτας καταβλήθηκε εύκολα.

Την φανταστική του pre-ασίστ ακολούθησε το υπέροχο γκολ που πέτυχε από μακρινή απόσταση και αυτό έκανε τους φίλους της Λίβερπουλ να… χαίρονται για τους δικούς τους λόγους. Και αυτό διότι είχαν 10 χρόνια να δουν παίκτη της ομάδας τους να στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα με αυτόν τρόπο, για λογαριασμό της Εθνικής Αγγλίας.

 

Τελευταίος που το είχε καταφέρει ήταν ο Στίβεν Τζέραρντ, σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2013. Με αντίπαλο τη Μολδαβία, ο αρχηγός των «ρεντς» έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ μερικά μέτρα έξω από τη περιοχή και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (1-0).

Χρήστος Σκούρας