Στο ματς Αγγλία – Γαλλία η μεγαλύτερη έξαρση ρατσισμού κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ!

Περί τα 20.000 σχόλια στα social media είχαν ρατσιστικό περιεχόμενο καθΆ όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με τον προημιτελικό της Αγγλίας με την Γαλλία να καταγράφει τη μεγαλύτερη έξαρση τέτοιων εκφράσεων από ανεγκέφαλους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης!  



Στο ματς Αγγλία – Γαλλία η μεγαλύτερη έξαρση ρατσισμού κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ!

Η ήττα (2-1) και ο αποκλεισμός της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από εκείνη του Ντιντιέ Ντεσάν στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 2022, είχε να επιδείξει την μεγαλύτερη έξαρση ρατσιστικών σχολίων από κάθε άλλη μέρα εντός του χρονικού ορίου της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 20 εκατ. posts και σχόλια σε Facebook, Instagram, TikTok, Twitter και Youtube για το Μουντιάλ του Κατάρ και τα 19.636 είχαν ρατσιστική χροιά!

Στο τελευταίο ματς των «τριών λιονταριών» στο τουρνουά, το 33% των ρατσιστικών σχολίων προέρχονταν από την Ευρώπη, ενώ, το 36% είχε προέλευση την Νότια Αμερική. Τα στοιχεία από περίπου 300 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και διαβιβαστεί σε αρμόδιες Αρχές προκειμένου να ληφθούν μέτρα και να επιβληθούν κυρώσεις.

Κώστας Ζάλιαρης