Ζοέλιντον: Έζησε τις πρώτες μαγικές στιγμές του στην εθνική ομάδα, με την πιο ιδιαίτερη φανέλα (vid)

Για πρώτη φορά στα χρονικά η Βραζιλία αγωνίστηκε με μαύρη φανέλα. Και ο Ζοέλιντον που κατάφερε να βρεθεί στην αποστολή της «σελεσάο» έπειτα από την σεζόν που πραγματοποίησε στη Νιούκαστλ, σκόραρε στην παρθενική του εμφάνιση στο γήπεδο με τη φανέλα της πατρίδας του.  



Ζοέλιντον: Έζησε τις πρώτες μαγικές στιγμές του στην εθνική ομάδα, με την πιο ιδιαίτερη φανέλα (vid)

Οι Βραζιλιάνοι θέλησαν να δείξουν πως συμπαραστέκονται έμπρακτα και μαζικά στον Βινίσιους για όσα βιώνει εκείνος με τον ρατσισμό στα ισπανικά γήπεδα.

Ο αστέρας της Ρεάλ παλεύει μόνος του ένα ολόκληρο σύστημα στην LaLiga και οι συμπατριώτες του θέλησαν να του δείξουν πως είναι στο πλευρό του, γι’ αυτό και για πρώτη φορά στα χρονικά η «σελεσάο» έπαιξε με μαύρη φανέλα!

Στο ματς απέναντι στην Γουινέα, ο Ζοέλιντον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα με το εθνόσημο σε ανδρικό επίπεδο και συνδύασε αυτή την γενικότερα ιδιαίτερη βραδιά για την ομάδα του, αλλά και για εκείνον, με γκολ.

Του πήρε 27’ για να βρει τον δρόμο προς τ’ αντίπαλα δίχτυα έπειτα από στατική φάση για την οποία εκείνος περίμενε στο δεύτερο δοκάρι και με την εξέλιξη, ευνοήθηκε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα

Αγωνίστηκε δεξιά στην τριάδα των χαφ, το καταχάρηκε, έκανε προσπάθειες να βοηθήσει στην ανάκτηση της κατοχής οπισθοχωρώντας αρκετά μέτρα στο γήπεδο για να ξεκινήσει build-up και στο φινάλε χάρηκε για την βραδιά, με τον πιτσιρικά γιο του.

Για την ιστορία η φιλική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το 4-1 για τους Βραζιλιάνους.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης