Αρκούσαν 105 δευτερόλεπτα για να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς… ολόκληρη η Σκωτία! (vids)

Το ρολόι δείχνει 86:00. Η Νορβηγία επικρατεί με 1-0 και όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι που θα κερδίσει τη Σκωτία, για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, μετά τον Ιούνιο του 2022. Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ έχει όμως άλλη άποψη. Και εν τέλει αρκούσαν 105 δευτερόλεπτα για να «γράψει» μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της!



Αρκούσαν 105 δευτερόλεπτα για να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς… ολόκληρη η Σκωτία! (vids)

Η Νορβηγία του Έρλινγκ Χάαλαντ καταφέρνει να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Προηγείται με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και μετουσίωσε σε γκολ με χαρακτηριστική ευκολία, για να σημειώσει το 22ο γκολ του σε 24 αναμετρήσεις με τη φανέλα της χώρας του.

Όλα βαίνουν καλώς και οι Σκωτσέζοι δείχνουν… παγωμένοι. Δεν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν την κατάσταση, είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται πίσω στο σκορ στα προκριματικά του EURO 2024, καθώς συζητάμε συνολικά για το πρώτο γκολ που δέχθηκαν στον θεσμό.

Στο ποδόσφαιρο όμως, όλα είναι ικανά να ανατραπούν σε δευτερόλεπτα. Και το σύνολο του Στιβ Κλαρκ φρόντισε να το αποδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο 86:20 βρίσκει γκολ ισοφάρισης, με τον Ντάικς να σκοράρει για πρώτη φορά στο εν λόγω τουρνουά, σημειώνοντας το 9ο γκολ του συνολικά με τη χώρα του.

Οι Νορβηγοί απογοητεύονται. Θέλουν άλλωστε μόνο τρίποντο, ώστε να προσπεράσουν την Ισπανία, έστω και με ματς περισσότερο. Προτού όμως να συνειδητοποιήσουν τι λάθος έκαναν στην ανασταλτική τους λειτουργία για να γίνει το 1-1, γίνεται το… 2-1.

Άψογη κόντρα επίθεση των φιλοξενούμενων, ασίστ ο Ντάικς και γκολ ο ΜακΛιν. Η Σκωτά «γράφει» ιστορία μέσα στη Νορβηγία, σε ένα ματς που δεν θα λησμονήσει ποτέ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της, ξεκινά με τρία στα τρία στον εκάστοτε θεσμό. Το παραμύθι για την ομάδα του Στιβ Κλαρκ συνεχίζεται. Και η διάρκειά του στην προκειμένη περίπτωση, ήταν απλώς… 105 δευτερόλεπτα!

Δημήτρης Μανάκος