Απόλυτη με καρέ η Αγγλία (vid)

Με τρία τέρματα από το πρώτο μέρος, η Αγγλία απέδειξε στην πράξη πως η επίσκεψη στην Μάλτα ήταν… μια ωραία εκδρομή, φτάνοντας στο 4-0. Πρωταγωνίστησε ο Αλεξάντερ – Άρνολντ που σκόραρε και έπαιξε στα χαφ με τη φανέλα με το «10»! 3x3 στα προκριματικά του Euro 2024 για τα «λιοντάρια» που τη Δευτέρα αντιμετωπίζουν την Βόρεια Μακεδονία.  



Απόλυτη με καρέ η Αγγλία (vid)

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξεκίνησε τον Μαγκουάιρ στην άμυνα μαζί με τον Γκουεχί και τοποθέτησε στην τριάδα των χαφ τον Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο οποίος πήρε τη φανέλα με το «10»! Ο ομοσπονδιακός κόουτς ήθελε να δει τον διεθνή άσο της Λίβερπουλ να κάνει ό,τι παρουσίαζε και κατά τη διάρκεια της σεζόν με την κόκκινη φανέλα και η αλήθεια είναι ότι δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Στην 11άδα ήταν και ο Τζέιμς Μάντισον που βίωσε τον υποβιβασμό με την Λέστερ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ασφαλώς το παιχνίδι δεν ήταν τέτοιο που να προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό για τους Άγγλους, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα στο 8ο λεπτό.

Από τρομερή μπαλιά του ΤΑΑ, ο Σάκα προσπάθησε να κάνει το γύρισμα για τον Κέιν και ο Απάπ έκανε την επαφή για να πετύχει το αυτογκόλ. Έχοντας συμμετοχή στο πρώτο γκολ, ο Άρνολντ συνδύασε την θετική βραδιά του με σκοράρισμα στο 28ο λεπτό, όταν βρέθηκε στα όρια της περιοχής με την μπάλα στα πόδια και δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει το δυνατό σουτ, το οποίο και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 των «τριών λιονταριών».

Κι αμέσως κέρδισε πέναλτι ο Κέιν από τον Γκιγιαμέρ για να εκτελέσει εύστοχα ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας και να γράψει το 3-0 με το δικό του 50ο τέρμα με τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Σάκα αποχώρησε με ενοχλήσεις στο ημίχρονο και δεν χρειαζόταν να παρθεί μεγαλύτερο ρίσκο, με αποτέλεσμα να περάσει στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φόντεν.

Ο Ράις στο χώρο του κέντρου φανέρωνε γιατί η Άρσεναλ τον θέλει τόσο πολύ που είναι έτοιμη να πλησιάσει τα 100 εκατ., ενώ, οι Μαλτέζοι από την πλευρά τους κρατούσαν την μπάλα κάτω και προσπαθούσαν ν’ αναπτυχθούν με προσοχή και υπομονή, προς τιμήν τους. Ντεμπούτο στην εθνική Αγγλίας στα τελευταία 20 λεπτά έκανε και ο Έζε που πέρασε στο παιχνίδι αντί του Μάντισον, με την ένταση του παιχνιδιού των Άγγλων να έχει πέσει, κάτι που ήταν απόλυτα λογικό.

Το τελικό 4-0 της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 83ο λεπτό από τον Καλούμ Γουίλσον που είχε περάσει με αλλαγή περίπου ένα εικοσάλεπτο νωρίτερα. Ο ρέφερι είδε χέρι στον Μποργκ στην περιοχή, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και ο επιθετικός της Νιούκαστλ ανέλαβε την εκτέλεση για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του ματς.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης