Πριν τον Κομπανί, οι υπόλοιποι… πρωτοεμφανιζόμενοι δεν τα κατάφεραν κόντρα στον Πεπ

Ο Βινσέν Κομπανί θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην πρώτη του παρουσία σε πάγκο ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ μετά και την επιτυχία με την Μπέρνλι και καλείται να βάλει τέλος στο αρνητικό πρόσημο που τοποθέτησαν συγκεκριμένοι συνάδελφοί του…  



Πριν τον Κομπανί, οι υπόλοιποι… πρωτοεμφανιζόμενοι δεν τα κατάφεραν κόντρα στον Πεπ

Φέτος βρέθηκαν ξανά στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, τον περασμένο Μάρτιο, όπου οι «πολίτες» έκαναν περίπατο κόντρα στους «clarets» και έφτασαν στο τελικό 6-0 για να προχωρήσουν στον θεσμό και να φτάσουν μέχρι και την κατάκτησή του.

Στη νέα αγωνιστική περίοδο της Πρέμιερ κι αφού η Μπέρνλι κατάφερε να στεφθεί Πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ και να πανηγυρίσει την άνοδο, ο Κομπανί θα βρεθεί για πρώτη φορά ως κόουτς, έπειτα φυσικά απ’ όλα τα χρόνια της απόλυτα επιτυχημένης παρουσίας του στη Λίγκα ως captain της Σίτι.

Πριν από τον Κομπανί, οι δύο που έκαναν πρώτη εμφάνιση στην Πρέμιερ με παιχνίδι κόντρα στον Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν κατάφεραν κάτι καλό για τις ομάδες τους. Την περίοδο 2018-2019 ήταν ο Ουνάι Έμερι που ηττήθηκε 2-0 ως τεχνικός της Άρσεναλ, ενώ, το 2019 ήταν ο Μαρκ Χάντσον που ηττήθηκε 3-0, όντας κόουτς της Χάντερσφιλντ.

Ο Βέλγος τεχνικός της Μπέρνλι έχει την πρόκληση να βάλει stop σε αυτή την επίδοση. Πρόκληση από μόνη της η Πρέμιερ, challenging όμως και η περίσταση... 

Κώστας Ζάλιαρης