Ο «ιστορικός» Αύγουστος της Λούτον: Ξεκίνημα στο Μπράιτον, πρώτο εντός έδρας με τη Μπέρνλι!

Η πιο μεγάλη ώρα για τη Λούτον… πλησιάζει. Η πρώτη της συμμετοχή στην Premier League είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ, με τη «νεοφώτιστη» να ξεκινά την πορεία της στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη απέναντι στη Μπράιτον στο «Άμεξ», προτού υποδεχθεί τη Μπέρνλι.  



Ο «ιστορικός» Αύγουστος της Λούτον: Ξεκίνημα στο Μπράιτον, πρώτο εντός έδρας με τη Μπέρνλι!

Πρόκειται αναμφίβολα για τη μεγαλύτερη έκπληξη, συγκριτικά με τη Μπέρνλι και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που προέκυψε από την περσινή Championship. Η Λούτον πραγματοποίησε μία εκπληκτική χρονιά, έφτασε μέχρι και τα play - off, στηρίχθηκε στη δύναμη της έδρας της και εν τέλει πήρε την «παρθενική» της άνοδο στην Premier League, μετά το ματς στο Wembley κόντρα στην Κόβεντρι.

Ήταν ψυχραιμότερη και κατόρθωσε να πανηγυρίσει την πρώτη άνοδο στην ιστορία της από το 1992 και έπειτα, με τον Μπανζού να γίνεται ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που ακολουθεί μία ομάδα από την 5η κατηγορία και τη National League, στο κορυφαίο επίπεδο, μέσα σε μία δεκαετία.

Πλέον, η Λούτον διαμορφώνει την ομάδα της για την… ιστορική σεζόν που ακολουθεί, με το «ταξίδι» της στην Premier League να ξεκινά στο «Άμεξ» απέναντι στη Μπράιτον, όταν και θα γίνει και με τη «βούλα», η 51η διαφορετική ομάδα που θα συμμετάσχει στην Premier League.

 

Θα ακολουθήσει το πρώτο, εντός έδρας ματς στην ιστορία της τα τελευταία 30 χρόνια στην Premier League, απέναντι στη Μπέρνλι, από την οποία πέρυσι ηττήθηκε με 1-0, για να ολοκληρωθεί ο μήνας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην Τσέλσι.

 

Ναι, η σεζόν για τη Λούτον δεν θα αποτελέσει απλή υπόθεση και σαφώς λογίζεται ως φαβορί για υποβιβασμό. Αλλά σε κάθε περίπτωση, απλά αναμένει να περάσει ο καιρός και να έρθει εκείνο το πολυπόθητο σφύριγμα της έναρξης στο «Άμεξ». Εκεί θα συνειδητοποιήσει και τι έχει καταφέρει…

Δημήτρης Μανάκος