Έχει και ρεκόρ που δεν έσπασε αυτή η Σίτι!

Ελάχιστη σημασία έχει. Ίσως μηδαμινή. Και ίσως να κάνει τους παίκτες της Σίτι να γελάσουν, αφού αυτό που μετράει στο τέλος είναι το τρεμπλ. Κι όμως, υπάρχει ρεκόρ, το οποίο οι «πολίτες» δεν έσπασαν φέτος, αν και τους ανήκει!  



Έχει και ρεκόρ που δεν έσπασε αυτή η Σίτι!

Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε το ονειρικό. Να μην είναι πλέον η Γιουνάιτεντ η μοναδική αγγλική ομάδα με τρεμπλ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το κατάφερε η Σίτι. Πέτυχε τον μεγαλύτερο στόχο του Γκουαρδιόλα και του Σεΐχη Μανσούρ, όταν πλέον η εντός συνόρων κυριαρχία ήταν δεδομένη.

Η φετινή σεζόν βρήκε τους «πολίτες» να φτάνουν σε μεγάλη ανατροπή στην κορυφή της Πρέμιερ, να κατακτούν το Κύπελλο, να θριαμβεύουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το Λιγκ Καπ τούς ξέφυγε.

Οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ πανηγύρισαν 44 νίκες τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, μια επίδοση που είναι στο -6 από την κορυφαία. Και η οποία ανήκει πάλι στη Σίτι! Με τον Πεπ οδηγό, την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 σε τρομερή μάχη με την Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, οι φετινοί treble winners είχαν πανηγυρίσει 50 θετικά αποτελέσματα!

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση ήταν οι 47 νίκες της Σίτι την σεζόν 2020-2021, ενώ, το 2022 η Λίβερπουλ είχε καταφέρει 46!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης