Φιλ Φόντεν: 23 ετών, 15 τρόπαια και ένα τρεμπλ με την παιδική αγάπη

Αν ρωτήσει κανείς τον Φιλ Φόντεν αν αισθάνεται ευτυχισμένος, θα απαντήσει θετικά. Όσο μεγάλη κουβέντα κι αν είναι η ευτυχία. Είναι μόλις 23 ετών, έχει κατακτήσει 15 τρόπαια, έχει τον μικρούλη του γιο να του γεμίζει τη ζωή κι εκείνος συνεχίζει να εκπληρώνει όνειρα. Και το φετινό τρεμπλ με την μεγάλη του αγάπη, είναι από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα.  



Φιλ Φόντεν: 23 ετών, 15 τρόπαια και ένα τρεμπλ με την παιδική αγάπη

Από παιδάκι φορούσε την γαλάζια φανέλα. Μεγάλωνε μαθαίνοντας να λατρεύει την Σίτι και να βάζει στόχο να παίξει γι’ αυτή την ομάδα.

Και η ζωή του, έφερε τη συνεργασία με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Και την ανάγκη για μεγάλη υπομονή και επιμονή. Και την ανάγκη για πιο ώριμη σκέψη για ό,τι θα επιφύλασσε το μέλλον, αντί για την πρόσκαιρη χαρά και ευκολία.

Ο Φιλ Φόντεν από το βράδυ του Σαββάτου γιορτάζει για το ιστορικό τρεμπλ της Μάντσεστερ Σίτι. Το κατάφερε με την αγαπημένη του φανέλα. Με το σήμα το οποίο θέλει να τιμά και να φιλάει μπροστά στον κόσμο του κλαμπ.

Και μαζί του, στην Πόλη, στον αγωνιστικό χώρο την στιγμή που όλα είχαν τελειώσει και οι «πολίτες» ήταν Πρωταθλητές Ευρώπης, ήταν στην παρέα του και ο μικρούλης γιος του. Ο Ρόνι. Η… μασκότ! Ο μπόμπιρας ήταν σε έξαλλη κατάσταση, έχει γίνει φίλος με όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, «πειράζει» τον Χάαλαντ δίχως να φοβάται το… Viking παρουσιαστικό του και ο Φόντεν το απολαμβάνει.

Και είναι μόλις 23 ετών. Και έχει «μαζέψει» 15 τρόπαια. Και έχει όλο το δρόμο μπροστά του. Αρκεί να συνεχίσει να σκέφτεται όπως το έκανε μέχρι τώρα. Περιμένοντας την στιγμή του και δουλεύοντας όταν θ’ αρχίσουν στην διαδρομή του να παρουσιάζονται «σαμαράκια» στην ευθεία.

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης