Ο Στόουνς «ντύθηκε» Μέσι στον τελικό και δεν έβλεπε… αντίπαλο!

Έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και εκτέλεσε το πλάνο του Πεπ με μαεστρία. Ο Τζον Στόουνς ήταν… άπιαστος στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ και οι ντρίμπλες που πραγματοποίησε θύμισαν μονάχα αυτές του Λιονέλ Μέσι, από το 2015 και έπειτα.  



Ο Στόουνς «ντύθηκε» Μέσι στον τελικό και δεν έβλεπε… αντίπαλο!

Η μεγάλη επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι «γέννησε» πολλούς πρωταγωνιστές, αλλά ένας που ξεπέρασε μέχρι και τον εαυτό του ήταν ο Τζον Στόουνς. Ο Άγγλος αμυντικός μετατράπηκε σε αμυντικό χαφ από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και η συνεισφορά του στο ματς απέναντι στην Ίντερ ήταν απίστευτη.

Πέρα των όσων έκανε αμυντικά ή στις μεταβιβάσεις του, κατέγραψε 6 επιτυχημένες ντρίμπλες με 100% ποσοστό επιτυχίας και για λίγο ήταν σαν να μπήκε στα… παπούτσια του Μέσι. Και αυτό διότι ο τελευταίος παίκτης που σημείωσε περισσότερες σε έναν τελικό Champions League ήταν ο Αργεντινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2015.

 

Τότε, είχε 10 ντρίμπλες απέναντι στην Γιουβέντους και κατάφερε και εκείνος να πανηγυρίσει στο τέλος της βραδιάς και να σηκώσει την κούπα στο Βερολίνο. Κι αν από τον Μέσι είναι λογικό να περιμένεις τέτοια άνεση με την μπάλα στα πόδια, ίσως να μην μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για τον Στόουνς που η ποδοσφαιρική του φύση είναι αυτή του αμυντικού. 

Ο 29χρονος στέκεται στα 1.88μ. και η λογική λέει ότι η σωματοδομή του δεν θα του επέτρεπε να αλλάζει τόσο γρήγορα κατεύθυνση με την μπάλα στα πόδια. Εκείνος την αψήφησε και δικαίωσε τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος είχε δηλώσει το 2018 ότι με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει θα μπορούσε να αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ…

Χρήστος Σκούρας