Η Πρέμιερ Λιγκ συζητά το salary cap σε μισθούς παικτών!

Το ενδεχόμενο να μπει ένα όριο στα ποσά που μπορούν να διαθέτουν οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ σε μισθούς ποδοσφαιριστών ετησίως θα συζητηθεί απόλυτα σοβαρά και λεπτομερέστατα στο ετήσιο συμβούλιο των 20 κλαμπ της Λίγκας!  



Η Πρέμιερ Λιγκ συζητά το salary cap σε μισθούς παικτών!

Η ιστορία αυτή αναδείχθηκε από τους Times, αλλά πλέον φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται ως προς την κουβέντα που θα γίνει ανάμεσα στις 20 ομάδες της κορυφαίας ποδοσφαιρικής Λίγκας της Ευρώπης.

Τη στιγμή που δύο αγγλικοί σύλλογοι έχουν πανηγυρίσει φέτος ευρωπαϊκά τρόπαια και στόχος της χώρας είναι να συνεχίσει το ποδόσφαιρό της να είναι τρομερά ανταγωνιστικό και να διεκδικεί τεράστιες διακρίσεις, πέφτει στο τραπέζι το θέμα του Salary Cap για το όριο των μισθών που θα διατίθενται.

Αυτό, θα έρχεται σε απόλυτη συνάρτηση με το ποσό που θα έχει λαμβάνειν η τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Λαμβάνοντας ως παράδειγμα την Νόριτς που ολοκλήρωσε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας την σεζόν 2021-2022 και έλαβε 100 εκατομμύρια (όπως επικαλείται ο ρεπόρτερ του SkySports), θα ορίζει το όριο.

Θα πρέπει ν’ αποφασιστεί επί πόσες φορές θα πολλαπλασιάζεται αυτό το ποσό, αφού, στο ενδεχόμενο 3x100, οι σύλλογοι της Πρέμιερ που θέλουν να πρωταγωνιστούν και στην Ευρώπη ίσως ν’ αντιμετωπίσουν πρόβλημα και να διαφωνήσουν. Παράλληλα, υπάρχει και το Salary Cap που ορίζει maximum το 70% του συνολικού εισοδήματος των συλλόγων για τους μισθούς των παικτών τους, ενώ, στην Πρέμιερ, αυτό το ποσοστό θέλουν να τοποθετηθεί λίγο πιο ψηλά…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης