Όταν όλοι ακόμη… ψάχνονται, η Premier League ανακοινώνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν!

Τρεις ημέρες απομένουν έως ότου να μάθουμε και επίσημα το νέο πρόγραμμα της Premier League. Στις 15 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα γίνει γνωστό το calendar της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με τη σέντρα να λαμβάνει χώρα στις 12 Αυγούστου. Όλοι ψάχνονται, για την Ελλάδα δεν τίθεται συζήτηση και στο «Νησί» έχουμε πλήρη εικόνα σε… 64 ώρες.



Όταν όλοι ακόμη… ψάχνονται, η Premier League ανακοινώνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν!

Έχουν παρέλθει δύο ημέρες από τον τελικό του Champions League και τον τελικό της Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ στην Τουρκία. Οι «πολίτες» τα κατάφεραν, το δεύτερο τρεμπλ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός και μετά το τέλος του ματς, τέθηκε η εξής ερώτηση στον Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Θα προλάβει η Μάντσεστερ Σίτι να είναι έτοιμη για τη νέα σεζόν; Θα ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές της»; Η απάντηση του Καταλανού ήταν αποστομωτική. Είπε πως πλέον, σκέφτεται μόνο τις διακοπές. Πως τα δύσκολα πέρασαν και πως τώρα, η ομάδα του έχει κάθε δικαίωμα να ηρεμήσει.

Ορθώς σκέφτεται, παρότι σε τρεις ημέρες από… τώρα, η Premier League ανακοινώνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν! Σέντρα θα έχουμε στις 12 Αυγούστου, ενώ το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου θα έρθει στις 19 Μαΐου του 2024, με το καθιερωμένο «διάλλειμα» μετά την εορταστική περίοδο, να λαμβάνει χώρα στο διάστημα 13 με 20 Ιανουαρίου.

Από εκεί και πέρα, πλησιάζει η ώρα που θα μάθουμε πότε θα πραγματοποιηθούν τα ντέρμπι, το πρόγραμμα της πρεμιέρας, το εναρκτήριο παιχνίδι, τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής και όσα θέλουμε να γνωρίζουμε, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Η πιο μεγάλη ώρα, με φόντο τη νέα σεζόν πλησιάζει. Θα έχουμε ντέρμπι στην 1η αγωνιστική; Πότε θα δούμε το Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ, πότε θα ταξιδέψουν οι «κόκκινοι» στο «Ολντ Τράφορντ», πότε η Άρσεναλ θα συναντήσει την Τότεναμ και ποιος θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της Λούτον, στην πρώτη της παρουσία στην Premier League.

Η απάντηση δεν αργεί. Και σαφώς αποδεικνύεται πως όσο άπαντες σκέφτονται τις… διακοπές τους, η Premier League επεξεργάζεται ήδη την επόμενη ημέρα. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά της σε σχέση με τα υπόλοιπα, «μεγάλα» πρωταθλήματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Δημήτρης Μανάκος