Ο Έντερσον έγινε ήρωας, όντας ο πιο αξιόπιστος τερματοφύλακας του Τσάμπιονς Λιγκ! (vid)

Όταν χρειάστηκε, ήταν εκεί για τη Σίτι. Στις μεγάλες ευκαιρίες της Ίντερ, είχε τύχη και αντανακλαστικά για να κρατήσει την μπάλα εκτός εστίας. Ο Έντερσον έπαιξε τον δικό του καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και αναδείχθηκε ο πιο αξιόπιστος πορτιέρε της διοργάνωσης!  



Ο Έντερσον έγινε ήρωας, όντας ο πιο αξιόπιστος τερματοφύλακας του Τσάμπιονς Λιγκ! (vid)

Ο Βραζιλιάνος, ήταν γεμάτος άγχος και λανθασμένες επιλογές στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν ένας από εκείνους που έπρεπε ν’ ακούσουν το «relax, relax» που φώναζε ο Πεπ και τον οποίο απαθανάτισε η κάμερα, όταν ο Καταλανός έβλεπε τους παίκτες του στο πρώτο μέρος του Σαββατιάτικου τελικού να έχουν ασταμάτητη νευρικότητα.

Με την μπάλα στα πόδια ο Έντερσον δεν έβρισκε τον στόχο. Δεν μπορούσε να κάνει σωστό build-up και το πρέσινγκ της Ίντερ ήταν τέτοιο που είχε βάλει δύσκολη εξίσωση στην Σίτι ώστε να την λύση και να οδηγηθεί προς το τρόπαιο.

Όλα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, ο Έντερσον έκανε τρομερές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Λαουτάρο και Λουκάκου, ήταν σταθερός, έδιωξε και την κεφαλιά λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης και δίκαια πήρε το μετάλλιο του Πρωταθλητή Ευρώπης!

Ο γκολκίπερ των «πολιτών», αναδείχθηκε ο πιο αξιόπιστος ολόκληρου του Τσάμπιονς Λιγκ για τη φετινή σεζόν, αφού απομάκρυνε τις 26 από τις 30 τελικές που πήγαν προς την εστία του, στη διαδρομή της ομάδας του Πεπ μέχρι το τρόπαιο!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης