Ρίκο Λιούις: Ενηλικίωση και… Champions League, ως ο νεότερος Άγγλος που το κατέκτησε ποτέ!

Απίστευτη η ιστορία του Ρίκο Λιούις, ο οποίος μερικούς μήνες αφότου συστήθηκε στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, έγινε και ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όντας από το «Νησί», που κατακτά το Champions League.  



Ρίκο Λιούις: Ενηλικίωση και… Champions League, ως ο νεότερος Άγγλος που το κατέκτησε ποτέ!

Δεν βάζουμε στη συζήτηση το γεγονός πως δεν αγωνίστηκε στον τελικό του Champions League, αλλά το ότι φέτος φρόντισε να μας δείξει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Συστήθηκε στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, έπεισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα πως μπορεί να αποτελεί βασικό μέλος του ρόστερ.

Ο λόγος φυσικά για τον Ρίκο Λιούις. Έναν δεξιοπόδαρο μπακ, με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ικανότατο στη δημιουργία και συνεπή στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Πλέον, 201 ημέρες μετά την ενηλικίωσή του, ο Λιούις γίνεται ο νεότερος Άγγλος ποδοσφαιριστής που κατακτά το Champions League!

 

Ποτέ και κανένας είχε κατορθώσει κάτι ανάλογο σε ηλικία 18 ετών και… 201 ημερών. Μόνο αυτός. Νέο ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, η οποία πλέον περιλαμβάνει τον νεότερο teenager που κατέκτησε το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτά. Ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι και ονομάζεται Ρίκο Λιούις!

Δημήτρης Μανάκος