Κι όμως, ο Κάρσον είχε παίξει 90λεπτο στον προημιτελικό του 2005 με την Γιουβέντους!

Ήθελε να το θυμίσει και ο ίδιος στον κόσμο, ώστε να μην θεωρείται ο άνθρωπος με δύο Τσάμπιονς Λιγκ δίχως να έχει παίξει καν! Ο Σκοτ Κάρσον, μετά το 2005 με τη Λίβερπουλ, στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Σίτι το 2023 ξανά στο Ataturk και ο χρόνος συμμετοχής του στις δύο διοργανώσεις δεν ήταν στο … απόλυτο μηδενικό!  



Κι όμως, ο Κάρσον είχε παίξει 90λεπτο στον προημιτελικό του 2005 με την Γιουβέντους!

Ο 37χρονος τερματοφύλακας ήταν παρών και στο έπος της Πόλης με τους «κόκκινους», πριν από 18 χρόνια, όταν τότε ως μέλος της αποστολής φυσικά πανηγύρισε την τρομερή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Τζέραρντ και την παρέα του.

Φέτος, το έκανε και ως μέλος της Μάντσεστερ Σίτι, βλέποντας τον Έντερσον να κάνει σωτήριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κάρσον θα έχει να επιδείξει στο βιογραφικό του δυο κατακτήσεις της κορυφής της Ευρώπης και επίσης, θα έχει πάντοτε εκείνο τον προημιτελικό του 2005 με την Γιουβέντους ώστε να μην δείχνει το μηδενικό ο χρόνος συμμετοχής του στα δύο τουρνουά!

Την 5η του Απρίλη, πριν από 18 χρόνια, ο Κάρσον είχε υπερασπιστεί την εστία της Λίβερπουλ στο πρώτο ματς των «8» με τους «μπιανκονέρι» στο «Άνφιλντ», δέχθηκε γκολ, αλλά το σύνολο του Μπενίτεθ επιβλήθηκε 2-1 με τα τέρματα των Χίπια και Λουίς Γκαρσία. Στη ρεβάνς ο Ντούντεκ επανήλθε κάτω απ’ τα γκολπόστ και με το 0-0 η πορεία του κλαμπ του λιμανιού συνεχίστηκε.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης