Άρσεναλ: Η τεράστια επιτυχία των Έντου και Αρτέτα, πριν καν κάνουν… μεταγραφή!

Δεν έχει κάνει ακόμη μεταγραφή. Δεν έχει προβεί προς το παρόν στην αγορά κάποιου ποδοσφαιριστή. Έχει σημασία αυτό; Στην προκειμένη περίπτωση… καμία για την Άρσεναλ, η οποία κατάφερε σε λιγότερο από έξι μήνες, να διατηρήσει όσους ήθελε στο ρόστερ της, μέχρι και το καλοκαίρι του 2027!



 Άρσεναλ: Η τεράστια επιτυχία των Έντου και Αρτέτα, πριν καν κάνουν… μεταγραφή!

Μπορεί η Άρσεναλ να μην έχει κατορθώσει προς το παρόν να αποσπάσει την υπογραφή κάποιου ποδοσφαιριστή, με τον Ντέκλαν Ράις και τον Μόισες Καϊσέδο να την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, όμως ήδη έχει καταφέρει να ολοκληρώσει… εσωτερικές μεταγραφές.

Και το ρητό που θέλει μία εσωτερική μεταγραφή να είναι το ίδιο ουσιαστική με μία προσθήκη, μάλλον είναι απολύτως σωστό.

Τα ονόματα άλλωστε που κατάφερε ο Μικέλ Αρτέτα να πείσει προς πρέπει να παραμείνουν κάτοικοι «Έμιρεϊτς», «μιλούν» από μόνα τους. Μιλάμε για τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, τον Γκάμπριελ Μανγκαλάες, τον Μπουκάγιο Σάκα και αισίως τον Γουίλιαμ Σαλιμπά.

Εξαιρώντας το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου επιθετικού και πρώτου σκόρερ της Άρσεναλ φέτος μαζί με τον Μαρτίν Έντεγκααρντ, όλοι οι άλλοι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν στο Βόρειο Λονδίνο μέχρι και το καλοκαίρι του 2027.

Αυτοί μαζί με τον Ρις Νέλσον αποτελούν αδιαμφισβήτητα το μέλλον των «κανονιέρηδων», με μία ανανέωση να εκκρεμεί μόνο. Αυτή του Μαρτίν Έντεγκααρντ, η οποία φημολογείται πως αποτελεί και απλή υπόθεση.

Συνεπώς, αν όλα πάνε καλά με τον Νορβηγό, ο Μικέλ Αρτέτα έχει ήδη μπροστά του το «χρυσό» μέλλον τα Άρσεναλ, με τα συμβόλαια των Μπεν Γουάιτ και Άαρον Ράμσντεϊλ να ολοκληρώνονται σε μία τριετία από σήμερα. Ναι, η Άρσεναλ έχει πλάνο. Και προφανώς, αυτό φαντάζει λαμπρό, αρχηγού… παρόντος, καθώς το «μπαμ» με τον Έντεγκααρντ δεν μοιάζει να αργεί.

Δημήτρης Μανάκος