Ο Χάαλαντ είναι έτοιμος για την κορυφαία πρώτη σεζόν στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Κάποτε ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που σε νεαρή ηλικία και κάνοντας το ξεπέταγμά του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε… αναγκάσει τον κόσμο να του υποκλιθεί. Τώρα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι έτοιμος να καταγράψει την κορυφαία πρώτη σεζόν ποδοσφαιριστή που έχει περάσει ποτέ από το αγγλικό ποδόσφαιρο!  



Ο Χάαλαντ είναι έτοιμος για την κορυφαία πρώτη σεζόν στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Ο Νορβηγός σούπερ σταρ είναι έτοιμος για τον μεγάλο τελικό της Πόλης απέναντι στην Ίντερ με αποκλειστικό στόχο να συνεισφέρει ώστε η Σίτι να κατακτήσει το ονειρικό τρεμπλ που τόσο πολύ θέλει ο Σεΐχης Μανσούρ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά και οι οπαδοί των «πολιτών» σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το «τανκ» από την Σκανδιναβία στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία έχει σαρώσει ό,τι έχει βρεθεί μπροστά του και έχει αποδείξει πως τελικά όπου κι αν έχει αγωνιστεί, είτε στην Αυστρία, είτε στην Γερμανία, είτε στην Αγγλία, τα πράγματα που κάνει δεν αλλάζουν. Παραμένουν… τρομακτικά για κάθε αντίπαλο και οι αριθμοί συνεχίζουν να του πιστώνουν ρεκόρ.

Μέχρι στιγμής έχει ήδη κατακτήσει το νταμπλ με την γαλάζια φανέλα στην Αγγλία, έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και έγραψε ιστορία με τα περισσότερα τέρματα στην Λίγκα σε «κούρσα» 38 αγωνιστικών ξεπερνώντας τους Σίρερ και Άντι Κόουλ. Επιπλέον, έχει φτάσει στο σύνολο των γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις τα 58, ενώ, με τα 36 στο πρωτάθλημα, έχει ήδη καπαρώσει και το ευρωπαϊκό Golden Boot.

Παράλληλα, αναδείχθηκε ο νεαρότερος κορυφαίος της σεζόν για την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών με το ποσοστό ρεκόρ του 82%!

Όλα αυτά, είναι ικανά να κάνουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο του Χάαλαντ, την κορυφαία που έχει δει ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο από πρωτοεμφανιζόμενο ποδοσφαιριστή σε ομάδα της χώρας;

Πίσω στην σεζόν 2006-2007, ο 22χρονος, τότε, Κριστιάνο Ρονάλντο, είχε καταφέρει να βρεθεί στην καλύτερη 11άδα της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

Επιπλέον, διακρίθηκε ως ο κορυφαίος για τους συναδέλφους του (PFA Players’ Player), ο κορυφαίος για τους οπαδούς, ο καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής (αφού ακόμα βρισκόταν στην ηλικία των 22 ετών), ο κορυφαίος για τα μέλη της Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου και ο καλύτερος της Πρέμιερ Λιγκ για εκείνη την ποδοσφαιρική χρονιά.

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, κατέκτησε και την Χρυσή Μπάλα. Γι’ αυτό το βραβείο έχει ήδη θέσει σοβαρότατη υποψηφιότητα ο Χάαλαντ για το 2022-2023.

Τελικά, ανάλογα και με την έκβαση του αποψινού τελικού στην Πόλη, είναι καλύτερη η πρώτη χρονιά του Νορβηγού ή ο Κριστιάνο παραμένει εκείνος που έκανε το κάτι παραπάνω;

Κώστας Ζάλιαρης