Ο Έμερσον τα πήρε όλα στα… 28 του – Μία ποδοσφαιρική του νύχτα, ολόκληρη η ζωή των υπολοίπων!

Μπορεί να μην τον θυμούνται πολλοί, μπορεί λίγοι να θεωρούν πως μπορεί να αγωνιστεί σε μεγαλύτερο, αγγλικό club από τη Γουέστ Χαμ, μιας και στην Τσέλσι η θητεία του δεν θεωρήθηκε επιτυχημένη. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Έμερσον Παλμιέρι είναι και με τη «βούλα», ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που κατακτά κάθε τρόπαιο της UEFA. Απίθανος!  



Ο Έμερσον τα πήρε όλα στα… 28 του – Μία ποδοσφαιρική του νύχτα, ολόκληρη η ζωή των υπολοίπων!

Πριν από μερικούς μήνες, είχε γίνει γνωστό πως αν ο Τάμι Έιμπραχαμ κατόρθωνε να κατακτήσει το Europa League με τη Ρόμα, τότε θα γινόταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα είχε στη συλλογή του τους πέντε μεγάλους τίτλους της UEFA.

 

Το Champions League με την Τσέλσι, προ τριετίας, το πρώτο Europa Conference League και το τρόπαιο της 2ης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τη Σεβίλλη όμως να του χαλά τα σχέδια. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν τα κατάφερε και εν τέλει, ο Άγγλος φορ δεν πήρε στο σπίτι του και ένα τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο, μόλις στα 25 του χρόνια.

Ευκολονόητο έμοιαζε λοιπόν πως αφού δεν το έκανε αυτός, θα βρισκόταν κάποιος άλλος. Και πλέον, αυτό είναι γεγονός, με τον Έμερσον Παλμιέρι της Γουέστ Χαμ να «γράφει» ιστορία, έχοντας κατακτήσει κάθε λογής ευρωπαϊκή διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την UEFA.

Όλα ξεκίνησαν με το Europa League του 2019 με την Τσέλσι, για να έρθει η πιο επιτυχημένη σεζόν της καριέρας του, καθώς το 2020, πήρε τόσο το EURO με την Ιταλία, όσο και το Champions League, όντας μέλος των «μπλε» που επικράτησαν υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ της Μάντσεστερ Σίτι.

 

Ακολούθησε το Super Cup του 2021, για να φτάσουμε στην απόλυτη αποθέωση μίας προσπάθειας, που δεν έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό. Ο Έμερσον ήταν βασικός στη νίκη της Γουέστ Χαμ επί της Φιορεντίνα, στον τελικό του Conference League και με το τελικό 2-1, είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος, που σηκώνει κάθε λογής μεγάλο τρόπαιο.

Συγκλονιστικό επίτευγμα, για έναν ποδοσφαιριστή που στα 28 του χρόνια, έχει ζήσει όσες κατακτήσεις ενδέχεται να μην δει ούτε ένας… top class player, έως και τη στιγμή της απόσυρσής του.

Δημήτρης Μανάκος