Οι αγοραπωλησίες της Μπράιτον δείχνουν τον «δρόμο» προς την επιτυχία!

Έχασε πολύτιμα μέλη της ομάδας αλλά και τον προπονητή της, ωστόσο η Μπράιτον δεν πτοήθηκε. Ξέρει να πουλάει παίκτες, έβαλε πολλά λεφτά στα ταμεία της, τα επένδυσε στους αστέρες του… μέλλοντος και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Ένα φοβερό παράδειγμα προς μίμηση!



Οι αγοραπωλησίες της Μπράιτον δείχνουν τον «δρόμο» προς την επιτυχία!

Η Μπράιτον λειτουργεί ως κάθε σύγχρονη ομάδα, και εντός αλλά και εκτός γηπέδου, και αυτό είναι ξεκάθαρο. Το μυστικό της επιτυχίας υπόκειται στον σωστό μεταγραφικό σχεδιασμό και στις εύστοχες και… φθηνές προσθήκες που πραγματοποιεί ο σύλλογος, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Διαπραγματεύονται εξαίρετα, με σκοπό να αγοράζουν φθηνά και συνάμα να πουλάνε με μεγάλο κέρδος. Αυτό αποτελεί την ιστορία της Μπράιτον στο μεταγραφικό παζάρι τα τελευταία χρόνια και έχει αποδειχθεί ως μία άκρως επιτυχημένη μέθοδος. Την ίδια στιγμή, ο σύλλογος φαίνεται ανεπηρέαστος από τις συνεχόμενες μετακινήσεις και τα αποτελέσματα βελτιώνονται συστηματικά!

Ο Μαρκ Κουκουρέγια αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα μέσω του οποίου οι «γλάροι» καρποφόρησαν από μία πώληση, αφού τον είχαν αγοράσει για 18 εκατ. ευρώ από την Χετάφε και τον έδωσαν για 65 στην Τσέλσι. Παράλληλα, οι «μπλε» τους έδωσαν και 20 εκατ. ευρώ περίπου ως αποζημίωση για την εξαγορά του συμβολαίου του προπονητή τους, Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος απολύθηκε τον Απρίλιο…

Η Μπράιτον ενσωμάτωσε στην ομάδα της τον Μπεν Γουάιτ από μικρή ηλικία και η Άρσεναλ προσέφερε 58 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει τον περασμένο καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή, για όσα τελικά και αν πουλήσει τον Αλέξις ΜακΆλιστερ στην Λίβερπουλ η ίδια θα έχει καταγράψει ένα τεράστιο κέρδος, από τα 8 εκατ. ευρώ που έδωσε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς για τις υπηρεσίες του.

Η σωστή λειτουργία του οργανισμού όμως, ξεκινάει από την προσθήκη και την αντικατάσταση τέτοιων παικτών. Οι μεταγραφικές της κινήσεις ξεχωρίζουν και τα πρόσφατα παραδείγματα είναι πολλά και ενδεικτικά του τρόπου που αξιοποιούν οι «γλάροι» τα χρήματα που τους δίνονται από την Premier League, δίχως να ξοδεύουν αλόγιστα.

Πολλοί έχουν ακολουθήσει το δρομολόγιο του ΜακΆλιστερ και έχουν έρθει από την Νότια Αμερική, όπως ο Χούλιο Ενκίζο (11 εκατ. ευρώ), ο Μόιζες Καϊσέδο (5 εκατ. ευρώ), ενώ τα παραδείγματα των Τάρικ Λάμπτεϊ (1 εκατ. ευρώ), Μπίλι Γκίλμορ (8 εκατ. ευρώ), Κάορου Μιτόμα (3 εκατ. ευρώ)και Έβαν Φέργκιουσον (ελεύθερος) αναδεικνύουν το πόσο καλά δικτυωμένη είναι η ομάδα.

Από την γειτονική Ιρλανδία μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου και την Ιαπωνία, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό που επιχειρεί και κάνει η Μπράιτον αποδίδει, με τον σύλλογο να γιγαντώνεται διαρκώς, ενώ πρόκειται για το τέλειο παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ομάδα που θέλει και αυτή να διασχίσει τον «δρόμο» της επιτυχίας…

Χρήστος Σκούρας