Σκοράρεις, καπαρώνεις την κορυφή: Τα 150+ γκολ της Σίτι σημαίνουν πρωτάθλημα!

Είναι η μοναδική ομάδα που το καταφέρνει αυτό. Να φτάσει, δηλαδή, σε τέτοια επίπεδα σκοραρίσματος. Και πως να μην το κάνει, άλλωστε, όταν κατά καιρούς παρουσιάζει τέτοιους απίστευτους ποδοσφαιριστές. Τα 150+ τέρματα, διασφαλίζουν κάθε φορά στη Σίτι το πρωτάθλημα και κάπως έτσι έφτασε φέτος στο three-peat!  



Σκοράρεις, καπαρώνεις την κορυφή: Τα 150+ γκολ της Σίτι σημαίνουν πρωτάθλημα!

Οι «πολίτες» έχουν κάθε λόγο, κάθε χρόνο, να βάζουν τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά. Το ρόστερ γεμίζει με ποιότητα, η οποία φυσικά είναι απόρροια της τεράστιας οικονομικής άνεσης, ωστόσο, όλα φαίνονται στο χορτάρι. Κι εκεί, δεν απογοητεύει κανείς, κάνοντας τον Πεπ υπερήφανο και τα αφεντικά να τρίβουν τα χέρια τους.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η μοναδική ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ που φτάνει και ξεπερνά τα 150 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει μέσα στην αγωνιστική περίοδο. Και είναι η μοναδική που το έχει καταφέρει τέσσερις φορές!

Φέτος, αυτό την βοήθησε να φτάσει στο νταμπλ της κατάκτησης του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και να δώσει το «παρών» στον Σαββατιάτικο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πόλη.

Τις τρεις προηγούμενες φορές, φυσικά ήρθαν τίτλοι και πάνω απ’ όλα, κατακτήθηκε η Πρέμιερ. Με 156 τέρματα την σεζόν 2013-2014 η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή μετά την τελευταία σεζόν του Σερ Άλεξ που είχε πανηγυρίσει τον τίτλο με την Γιουνάιτεντ.

Το 2018-2019 χρειάστηκαν 169 γκολ για την κορυφή της Λίγκας, το Λιγκ Καπ, το Κύπελλο και το Community Shield, ενώ φέτος, μετά το three-peat στα πρωταθλήματα, απομένει το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα για το μεγάλο όνειρο του τρεμπλ…

Κώστας Ζάλιαρης