Η Σίτι είναι ο ποδοσφαιρικός οργανισμός με την μεγαλύτερη χρηματική αξία παγκοσμίως!

Θα μπορούσε κανείς να το υποθέσει ή να το σκεφτεί πολύ άνετα, όμως, επίσημα πια και βάσει έρευνας και παρουσίασης, η Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη στιγμή είναι ο ποδοσφαιρικός οργανισμός με την μεγαλύτερη χρηματική αξία για το 2023! Συνολικά έξι αγγλικά κλαμπ μέσα στην πρώτη 10άδα!  



Η Σίτι είναι ο ποδοσφαιρικός οργανισμός με την μεγαλύτερη χρηματική αξία παγκοσμίως!

Οι Άραβες έχουν εκτοξεύσει το κύρους του συλλόγου, την δύναμή του στο γήπεδο, την ανταγωνιστικότητά του σε κάθε μεγάλη διοργάνωση απέναντι σε κάθε μεγάλο κλαμπ και φυσικά αυτό είναι απόρροια της επένδυσης που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Και κάπως έτσι προκύπτει πλέον πως η Μάντσεστερ Σίτι σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ο ποδοσφαιρικός οργανισμός με την μεγαλύτερη χρηματική αξία!

Η έρευνα από το Brand Finance Football 50, για το 2023, απέδειξε πως οι «πολίτες» έχουν αξία 1,299 δισεκατομμύρια λίρες, έναντι των 1,256 δισ.λιρών της Ρεάλ Μαδρίτης και των 1,185 δισεκατομμυρίων της Μπαρτσελόνα.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο καταλαμβάνει 6 από τις 10 πρώτες θέσεις, πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα γιατί η Πρέμιερ Λιγκ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα και γιατί τα ποσά που αλλάζουν χέρια και λογαριασμούς, πολλές φορές προκαλούν ίλιγγο.

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ εν μέσω διαδικασιών για επενδύσεις, μετά την στροφή που φαίνεται ότι έκαναν τόσο οι Γκλέιζερς, όσο και ο Τζον Χένρι, βρίσκονται στην 4η και την 5η θέση, πιο ψηλά από τις Άρσεναλ, Τότεναμ και Τσέλσι που συμπληρώνουν την 10άδα.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης