Εντέν Αζάρ: Τέτοιες μέρες υπέγραφε στην Τσέλσι για να γίνει θρύλος, τώρα έφυγε από την Ρεάλ όντας... εντελώς χαμένος

Ο Εντέν Αζάρ το 2019 έφυγε από την Τσέλσι και υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην μεταγραφή των ονείρων του. Αυτή μετατράπηκε σε… εφιάλτη, ο ίδιος είδε την μεταξύ τους συνεργασία να λήγει πρόωρα και όλα αυτά, έχοντας… μηδενικό χρόνο συμμετοχής σε El Clasico! Κι αν σκεφτεί κανείς πως η 4η του Ιούνη είναι η μέρα που είχε υπογράψει στους «μπλε», το timing είναι τέτοιο που του δείχνει πόσο λάθος πήγαν όλα στην Ισπανία...  



Εντέν Αζάρ: Τέτοιες μέρες υπέγραφε στην Τσέλσι για να γίνει θρύλος, τώρα έφυγε από την Ρεάλ όντας... εντελώς χαμένος

Η μετακίνηση του Αζάρ στην Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε ένα παιδικό στόχο για τον ίδιο. «Το όνειρο μου ήταν πάντα να αγωνιστώ στην Ρεάλ και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας όταν υπέγραψε.

Ένα παιδικό όνειρο γινόταν πραγματικότητα, ωστόσο οι όποιες φιλοδοξίες είχε με τον σύλλογο δεν έμελλε να πραγματοποιηθούν. Τα προβλήματα τραυματισμών που «έβγαλε» αμέτρητα, με αποτέλεσμα να απουσιάσει σε περισσότερα παιχνίδια (78) απ’ όσα συμμετείχε (76)!

 

Οι αριθμοί του στην τελευταία σεζόν του στην Τσέλσι ήταν καταπληκτικοί, και για αυτό αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο της Ρεάλ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η συνεισφορά του σε γκολ και ασίστ εκείνη την χρονιά ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι στην συνολική του παρουσία στην Ισπανία.

Είχε λιγότερα αγωνιστικά λεπτά, το 1/3 των γκολ που σημείωσε με τους Λονδρέζους και σχεδόν τις μισές τελικές πάσες. Και όλα αυτά, σε τέσσερα χρόνια με τη φανέλα της «βασίλισσας», συγκριτικά με μία σεζόν στο Λονδίνο. Συστηματικά δεν ήταν διαθέσιμος για τους «μερένγκες» και αυτό αποτυπώνεται και σε ακόμα ένα… ακραίο στατιστικό.

Στην θητεία του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας δεν έπαιξε ποτέ σε κανένα ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έλειψε και στις 12 μεταξύ τους αναμετρήσεις, που διεξήχθησαν σε αυτό το διάστημα.

Από άκρως επιδραστικός στην Τσέλσι και ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, σε ένα άδοξο… τέλος, με την Ρεάλ να τον αποζημιώνει προκαταβολικά για να φύγει από την ομάδα προτού ολοκληρωθεί και ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του…

 

Χρήστος Σκούρας