Ο Στόουνς έδειξε με μια κίνηση πως με τον Πεπ παρουσιάζει την εξελιγμένη του εκδοχή (vid)

Κατάφερε να βρεθεί δίπλα στον Ρόδρι ως αμυντικό χαφ. Φυσικά σε συνθήκες άμυνες θα συνεισφέρει στην γραμμή των μετόπισθεν, όμως, ο Τζον Στόουνς έχει καταφέρει να πάει στο επόμενο επίπεδο υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα και το έδειξε και στον τελικό του Κυπέλλου. 



Ο Στόουνς έδειξε με μια κίνηση πως με τον Πεπ παρουσιάζει την εξελιγμένη του εκδοχή (vid)

Ο Άγγλος αμυντικός εδώ και καιρό παρουσιάζεται πλέον ως ο... συνδετικός κρίκος της άμυνας και της μεσαίας γραμμής της Μάντσεστερ Σίτι. 

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρουσίασε τριάδα στα μετόπισθεν και στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, με τους Γουόκερ, Ντίας και Ακάνζι, τοποθετώντας τον Στόουνς πιο μπροστά κι εκείνος έπαιξε δίπλα στον Ρόδρι. 

Η κίνηση που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο με απόλυτη ψυχραιμία, ζητώντας μπάλα από τον Ορτέγκα, αλλά έχοντας απόλυτη επίγνωση όσων συνέβαιναν στην πλάτη του ώστε με μια απότομη αλλαγή κατεύθυνσης να ξεφύγει από το πρέσινγκ και να ξεκινήσει το build up, θα μπορούσε να θεωρείται δεδομένη. 

Δεν είναι, όμως. Θυμηθείτε πως κάτι αντίστοιχο είχε πάει να κάνει ο Μαγκουάιρ στον επαναληπτικό με την Σεβίλλη στην Ανδαλουσία και τα έκανε μαντάρα. Αν και αυτό ίσως να μην μπορεί να θεωρηθεί μέτρο σύγκρισης...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης