Οι 11άδες του τελικού: Με Ορτέγκα η Σίτι, υπεροπλία της Γιουνάιτεντ μεσοεπιθετικά

Όπως αναμενόταν, ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρουσιάζει τον Ορτέγκα στα γκολπόστ της Σίτι στον μεγάλο τελικό του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας, με Ντε Μπρόινε, Γκρίλις και φυσικά Χάαλαντ να είναι παρόντες στο αρχικό σχήμα. Η Γιουνάιτεντ επέλεξε να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή, με τον Φρεντ να παίρνει φανέλα βασικού. 



Οι 11άδες του τελικού: Με Ορτέγκα η Σίτι, υπεροπλία της Γιουνάιτεντ μεσοεπιθετικά

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τό 'πε και τό 'κανε. Έδωσε στον Ορτέγκα την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη σεζόν παίζοντας και το τελευταίο και πιο κρίσιμο ματς του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού θα έχει την ευκαιρία του να παίξει τον δικό του ρόλο στην προσπάθεια κατάκτησης του δεύτερου τίτλου για την Σίτι φέτος, πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι υπόλοιποι 10 για τους «πολίτες» είναι λίγο - πολύ οι... συνήθεις ύποπτοι, με την αμυντική γραμμή ν' απαρτίζεται από τους Γουόκερ, Ντίας και Ακάνζι, τον Στόουνς να μένει να φανεί αν θα κινηθεί στο κέντρο των μετόπισθεν ή λίγο πιο μπροστά ως «λίμπερο», οι Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν και Ρόδρι είναι στα χαφ, ενώ, στην επίθεση βρίσκονται οι Χάαλαντ, Γκρίλις και Μπερνάρντο Σίλβα.

Η Γιουνάιτεντ επέλεξε να βασιστεί στα χαφ κι έτσι εκεί θα εμφανιστούν τόσο ο Καζεμίρο, όσο και ο Έρικσεν, αλλά και ο Φρεντ, ενώ, λίγο πιο μπροστά τους και ανάλογα τις ανάγκες - είτε παίρνοντας μέρος σε κάποια από τις πλευρές - ο Μπρούνο Φερνάντες, για να στηρίξει στην επίθεση τους Σάντσο και Ράσφορντ. Ο Ντε Χέα είναι κάτω απ' τα δοκάρια και την άμυνα αποτελούν οι Γουάν - Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ και Λουκ Σο.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης