Ένας τελικός που δεν είναι σαν τους άλλους: Γιουνάιτεντ και Σίτι κυνηγούν νταμπλ και τρεμπλ στο «Γουέμπλεϊ»

Τέτοιο παιχνίδι, σε αυτό το γήπεδο, για την τελευταία ημέρα του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά! Και που να έχει τόση μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες! Σίτι και Γιουνάιτεντ συμμετέχουν στον πρώτο τελικό με ντέρμπι του Μάντσεστερ στην ιστορία του Κυπέλλου και το τρόπαιο θα σημάνει πολλά και για τις δύο.   



Ένας τελικός που δεν είναι σαν τους άλλους: Γιουνάιτεντ και Σίτι κυνηγούν νταμπλ και τρεμπλ στο «Γουέμπλεϊ»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε το three peat στα πρωταθλήματα καταφέρνοντας όχι απλά να προσπεράσει την Άρσεναλ στην τελική ευθεία, αλλά να εξασφαλίσει και άνετα την κορυφή της Πρέμιερ για τρίτη διαδοχική αγωνιστική περίοδο. 

Αυτό αποτέλεσε το πρώτο βήμα για το ιστορικό τρεμπλ που επιδιώκουν να πετύχουν οι «πολίτες» τη φετινή σεζόν, με τη σκέψη και το συναίσθημα πως είναι πιο δυνατοί και πιο ικανοί από κάθε άλλη φορά για να το καταφέρουν. 

Φυσικά, ακόμα κι αν πάρουν το Κύπελλο στον αποψινό (17:00) τελικό του FA Cup στο «Γουέμπλεϊ», θα πρέπει να κάνουν και το τρίτο και μεγαλύτερο βήμα, το επόμενο Σάββατο, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πόλη απέναντι στην Ίντερ. Αν το καταφέρουν, πάντως, οι κάποτε... φασαριόζοι γείτονες θα μπουν δίπλα στη Γιουνάιτεντ, ως οι μοναδικοί αγγλικοί σύλλογοι με τρεμπλ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το ευρωπαϊκό τρόπαιο. 

Η ιστορία για την Γιουνάιτεντ είναι αρκετά διαφορετική, αλλά για εκείνη έχει εξίσου πολύ μεγάλη σημασία. Με ξεκίνημα που την καταδίκαζε στα μάτια πολλών, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τα κάνει όλα άνω - κάτω, αλλά με το βλέμμα του Έρικ Τεν Χαγκ να παραμένει σοβαρό και προσηλωμένο, η ομάδα κατάφερε να πετύχει. Τερμάτισε στην 4άδα για να εξασφαλίσει θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, επέστρεψε στους τίτλους με το Λιγκ Καπ που πανηγύρισε στον προ ολίγων μηνών τελικό του «Γουέμπλεϊ» κόντρα στη Νιούκαστλ και τώρα θέλει το νταμπλ. 

Ένας δεύτερος τίτλος σε αυτή τη σεζόν θα δείξει πως η κατεύθυνση την οποία ακολουθούν οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Ολλανδό κόουτς στην άκρη του πάγκου είναι η σωστή και πως πολύ σύντομα ίσως το κλαμπ να είναι σε θέση να διεκδικεί και το πρωτάθλημα, μπαίνοντας ξανά στον... χορό, τον οποίο τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν οι Λίβερπουλ, Σίτι και φέτος η Άρσεναλ. 

Ο Τεν Χαγκ δεν μπορεί να στηριχθεί στις υπηρεσίες του Μαρσιάλ που βγήκε νοκ-άουτ, ενώ, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες και για τον Άντονι που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον αστράγαλο. Στην αντίπερα όχθη ο Πεπ έχει γεμάτο «οπλοστάσιο» και γνωστοποίησε ότι θα διατηρήσει τον Ορτέγκα κάτω απ' τα δοκάρια, αφού ο Γερμανός είναι εκείνος που έχει... τραβήξει το κουπί στο Κύπελλο φέτος για τους «πολίτες». 

Η σέντρα της αναμέτρησης προγραμματίστηκε για τις 17:00 στο «στολίδι» του Λονδίνου! 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης