Λίνγκαρντ: Το πράγμα «στράβωσε» και η επιλογή αποδείχθηκε λανθασμένη

Το πιο σημαντικό είναι πως έχει την ψυχική του υγεία και πνευματική ηρεμία να σκεφτεί την επόμενη κίνησή του και να βρει ομάδα. Ο Τζέσι Λίνγκαρντ, ωστόσο, σε αυτό τον ένα χρόνο που βρέθηκε στην Νότιγχαμ Φόρεστ, δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Στιβ Κούπερ για την επιλογή τους…  



Λίνγκαρντ: Το πράγμα «στράβωσε» και η επιλογή αποδείχθηκε λανθασμένη

Ο «Λινγκς» λάμβανε 265.000 λίρες την εβδομάδα βάσει του συμβολαίου που υπέγραψε για ένα έτος με τους νεοφώτιστους, τότε, στην Πρέμιερ Λιγκ. Και ενώ στο μυαλό όλων θα μπορούσε εκείνος να πρωτοστατήσει και να παίξει σημαντικό ρόλο στην άνετη επιβίωση της ομάδας, όλα ανατράπηκαν.

Ναι μεν η Φόρεστ άργησε πάρα πολύ να βρει σταθερά πατήματα και με τις τόσες μεταγραφές το κομμάτι της χημείας του ρόστερ ήταν… παντελώς χαμένο στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, παρ’ όλα αυτά, ο Τζέσι Λίνγκαρντ δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Δεν κατάφερε να σκοράρει, δεν κατάφερε να συνεισφέρει με κάποια ασίστ και μέσα στο 2023 το πράγμα έγινε πολύ χειρότερο. Είχε μόλις τέσσερις συμμετοχές στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου, από τις συνολικά 17 εμφανίσεις του με το σύνολο του Κούπερ.

Η Φόρεστ έφτασε να πληρώνει ουσιαστικά 520.000 λίρες για κάθε παιχνίδι του Λίνγκαρντ, με το κόστος της μεταγραφής του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει φτάσει στα 18 εκατ.ευρώ.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής αποτελεί παρελθόν από την Νότιγχαμ Φόρεστ που επέλεξε να μην συνεχίσει την συνεργασία της μαζί του με κάποιο νέο συμφωνητικό και ο ποδοσφαιριστής είναι πλέον ελεύθερος να βρει την επόμενη ομάδα του. Το πιο σημαντικό απ’ όλα, βέβαια, είναι πως έχει την ψυχική του υγεία, η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε κλονιστεί τρομερά και στην θητεία του στη Γουέστ Χαμ είχε καταφέρει να καθαρίσει και να κρατήσει ήρεμο το μυαλό του.

Στα «σφυριά», πάντως, ίσως ο Μόγιες να τον θέλει ακόμα, αφού το ίδιο συνέβαινε και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν εμφανίστηκε πρόσφορο έδαφος για να γίνει η μετακίνηση του παίκτη εκεί μετά και τη θητεία που είχε ως δανεικός.

Κώστας Ζάλιαρης