Η σιγουριά της Λίβερπουλ για τον τελικό του 2019, η ομιλία των ηγετών και… το εντελώς ανάποδο αποτέλεσμα! (vid)

Μια τετραετία συμπληρώθηκε από τη μέρα που η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το 6ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της και εκείνο το παιχνίδι στη Μαδρίτη, την 1η Ιουνίου του 2019, είχε… μπόλικο παρασκήνιο. Η σιγουριά των «κόκκινων», η ομιλία των Χέντερσον, Μίλνερ, Φαν Ντάικ και… τα λόγια που πήγαν στον βρόντο!  



Η σιγουριά της Λίβερπουλ για τον τελικό του 2019, η ομιλία των ηγετών και… το εντελώς ανάποδο αποτέλεσμα! (vid)

Σαν… προετοιμασία για ό,τι θ’ ακολουθούσε το 2020, η Λίβερπουλ, σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια κατάφερε ν’ αναρριχηθεί στην κορυφή της Ευρώπης. Και προτού το κάνει, έπρεπε να πραγματοποιήσει την πιο ιστορική ανατροπή σε νοκ-άουτ παιχνίδι, έχοντας ηττηθεί 3-0 από την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη και θριαμβεύοντας 4-0 στο «Άνφιλντ» σε μια νύχτα που απλά μίλησε… ο νόμος του Kop.

To 2-0 των «κόκκινων» απέναντι στην Τότεναμ στον αγγλικό «εμφύλιο» της Μαδρίτης και το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο για το κλαμπ του λιμανιού ήρθαν με… μπόλικη ιστορία από πίσω.

Ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ σε συνέντευξή του πριν από λίγο καιρό, μιλώντας για εκείνο το ματς, αποκάλυψε ότι: «Το ξέραμε όλοι. 100% ήμασταν σίγουροι ότι θα το παίρναμε. Δεν υπήρχε περίπτωση να μας νικήσει η Τότεναμ. Ήταν σαν να ήμασταν όλοι έτοιμο για τον τίτλο. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ανάμεσά μας. Ξέραμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα χάναμε τον τίτλο θα ήταν να παίξουμε άθλια και η Τότεναμ να παίξει τρομερά και δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί αυτό».

Το δεξί χέρι του Γιούργκεν Κλοπ, Πεπ Λίντερς, σε δική του τοποθέτηση και σχολιάζοντας όσα είχαν προηγηθεί, είχε αναφέρει: «Ο Μίλνερ, ο Χέντερσον και ο Φαν Ντάικ συγκέντρωσαν όλη την ομάδα, μόνο τους παίκτες, όχι τους προπονητές και τους υπόλοιπους και τους μίλησαν. Αυτό έγινε μια  εβδομάδα πριν το ματς, ήθελαν ν’ αναλύσουν παν ενδεχόμενο απ’ όσα θα μπορούσαν να συμβούν. Και ανάμεσα στα υπόλοιπα, σχολίασαν τι θα συνέβαινε αν παίρναμε προβάδισμα από νωρίς. “Θα πάμε και για το 2-0, δεν θα σταματήσουμε εκεί”, έλεγαν. Και έκαναν το ακριβώς αντίθετο»!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης