Ο Μουρίνιο θα έχανε ένα, η Σεβίλλη ποτέ: Η «Βασίλισσα» του Europa League το έκανε πάλι!

Μόνο η Σεβίλλη στην… διοργάνωσή της, θα μπορούσε να κερδίσει τον Ζοσέ Μουρίνιο σε τελικό. Μόνο οι Ισπανοί, που έκαναν το 7/7 και διατήρησαν την παράδοση που τους θέλει να κερδίζουν τον τελικό του Europa League. Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και την παράταση, η «ρώσικη ρουλέτα» έμελλε να σηματοδοτήσει την μοναδική ήττα στην καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο σε τελικό!



Ο Μουρίνιο θα έχανε ένα, η Σεβίλλη ποτέ: Η «Βασίλισσα» του Europa League το έκανε πάλι!

Τι και αν ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε χάσει ποτέ ευρωπαϊκό τελικό, μετρώντας πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις; Αν μία ομάδα μπορούσε να τον κερδίσει στην 2η τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, αυτή ήταν δεδομένα η Σεβίλλη. Και όχι λόγω status ή ρόστερ, αλλά πολύ δε περισσότερο, επειδή συζητάμε για το Europa League.

Αυτή την φορά ο Πορτογάλος δεν θα μπορούσε να το κάνει ξανά. Προηγήθηκε με τον Ντιμπάλα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, με το γκολ να λαμβάνει χώρα στο 35ο λεπτό.

Πήρε τη μπάλα κάθετα, βγήκε απέναντι από τον Μπόνο και τον πλάσαρε για το 1-0. Οι Ισπανοί όμως δεν είχαν πουν την τελευταία τους λέξη. Πίεσε και προσπάθησε η Σεβίλλη, είχε δοκάρι με τον Ράκιτιτς και την υπεροχή στο 2ο ημίχρονο, με την ισοφάριση εν τέλει να έρχεται στο 55ο λεπτό, ύστερα από αυτογκόλ του Μαντσίνι.

Οδηγηθήκαμε στην παράταση, αμφότερες πρόσεχαν ιδιαίτερα τα νώτα τους και έμοιαζε βέβαιο πως η «ρώσικη ρουλέτα» πλησιάζει. Έτσι και έγινε, εκεί η Σεβίλλη αποδείχθηκε ψυχραιμότερη και το τρόπαιο έφτασε στα χέρια των Ισπανών με το τελικό 4-1.

Δημήτρης Μανάκος