Συγκίνηση στην τελευταία αγωνιστική: Ο ΜακΆλιστερ έκλαψε, ο Τσάκα χαιρέτησε και ο Φιρμίνο αποθεώθηκε! (pics)

Ιδιαίτερη αποδείχθηκε η τελευταία αγωνιστική της Premier League. Είναι πολλά άλλωστε τα «αντίο». Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ αποχαιρέτησε τη Μπράιτον, ο Γκρανίτ Τσάκα την Άρσεναλ και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο τη Λίβερπουλ, στο «Σεντ Μέρις» που τον αποθέωσε.



Συγκίνηση στην τελευταία αγωνιστική: Ο ΜακΆλιστερ έκλαψε, ο Τσάκα χαιρέτησε και ο Φιρμίνο αποθεώθηκε! (pics)

Είναι δεδομένο πως και για τις τρεις ομάδες που κάνουμε λόγο, η τελική τους κατάταξη στη βαθμολογία, ήταν σίγουρη. Η Άρσεναλ θα βρισκόταν ανεξαρτήτως αποτελέσματος με τη Γουλβς, στην 2η θέση της βαθμολογίας, η Λίβερπουλ δεν γινόταν ούτε να πέσει, ούτε να ανέβει από την 5η θέση της κατάταξης, και η Μπράιτον τερμάτιζε 6η και σε θέση Ευρώπης, μόλις για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Συνεπώς, ούτε το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ «καιγόταν» για το τρίποντο απέναντι στη Σαουθάμπτον, ούτε οι «γλάροι» παρουσιάστηκαν διατεθειμένοι να ρισκάρουν κάποιο τραυματισμό, για να ανακόψουν το Europa Conference League από την Άστον Βίλα.

Ωστόσο, το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι τα «αντίο» που έλαβαν χώρα, από ένα παίκτη σε κάθε σύλλογο που προαναφέραμε. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο αποχαιρέτησε τη Λίβερπουλ με γκολ απέναντι στη Σαουθάμπτον.

Ο Βραζιλιάνος σκόραρε και πάλι, όπως είχε κάνει και στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, και πανηγύρισε πλέον για τελευταία φορά με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

Την ίδια ώρα, ο Γκρανίτ Τσάκα έδωσε πιθανότατα το τελευταίο του παιχνίδι με την αγαπημένη του Άρσεναλ. Για τρεις συμμετοχές ο Ελβετός δεν θα καταφέρει να συμπληρώσει τα 300 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τους «κανονιέρηδες», αλλά τα δύο γκολ που σημείωσε σηματοδοτούν το ιδανικότερο φινάλε.

Σκόραρε στο 11ο λεπτό, έκανε δύο τα γκολ του στο 14’ και δάκρυσε ένα ολόκληρο «Έμιρεϊτς», με τον Τσάκα να πανηγυρίζει το δεύτερο τέρμα του με τον Μοχάμεντ Ελνένι!

Ο τρίτος της «παρέας» είναι ο Αλέξις ΜακΆλιστερ, ο οποίος σύντομα δεν θα αποτελεί και τυπικά ποδοσφαιριστή της Μπράιτον. Η αποχώρησή του μοιάζει δεδομένη, ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι τον αξιοποίησε στο «Βίλα Παρκ» και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Αργεντινό να κλαίει με λυγμούς.

Δεν μοιάζει παράλογο. Αφήνει την ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη και του έδωσε το «χρυσό» εισιτήριο της συμμετοχής στην Premier League. Θα βρεθεί στη Λίβερπουλ; Ουδείς το γνωρίζει. Αλλά σε κάθε περίπτωση, τόσο ο ΜακΆλιστερ, όσο και ο Τσάκα με τον Φιρμίνο, αποτελούν απώλειες για το ίδιο το πρωτάθλημα!

Δημήτρης Μανάκος