Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ το έκανε στο 122’ και ανέβηκε στην Championship! (vid)

Μπορεί να δυσκολεύτηκε και το ματς στο «Wembley» να έμοιαζε με θρίλερ, όμως η Σέφιλντ Γουένσντεϊ πήρε αυτό που της άξιζε στο 122’ με 1-0 έναντι της Μπάρνσλεϊ, με συνέπεια να επιστρέψει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά από μία διετία.



Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ το έκανε στο 122’ και ανέβηκε στην Championship! (vid)

Θα ήταν απίθανο να μην καταφέρει η Σέφιλντ Γουένσντεϊ να ανέβει στην Championship. Και αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στην δυναμική της ομάδας του Ντάρεν Μουρ, αλλά στην απίθανη ψυχολογία που είχε αντλήσει  μετά την τεράστια ανατροπή επί της Πιτέρμπορο.

Η Σέφιλντ μετέβη στο «Wembley» για να συναντήσει τη Μπάρνσλεϊ και είναι αυτή που κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Championship, για πρώτη φορά μετά από μία διετία.

Είχε υποβιβαστεί το καλοκαίρι του 2021, μετά από εννέα διαδοχικές σεζόν, και πλέον, βρίσκεται ξανά εκεί που ανήκει, σε έναν εντυπωσιακό τελικό, που οδηγήθηκε και πάλι στην παράταση.

Είχαμε… δράμα, αλλά η παράδοση των «πέναλτι» στο «Wembley «έσπασε», με τους τυπικά φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Φίλιπς είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 49ο λεπτό και στην τελευταία φάση του ματς έμελλε να έρθει η ώρα της Σέφιλντ.

Ο Γούιντας ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στο 122’ και η Γουένσντεϊ επιστρέφει στην Championship και πάλι!

Δημήτρης Μανάκος