Κώστας Τσιμίκας: Βασικός σε τελευταία αγωνιστική πρωταθλήματος, μετά από τέσσερα χρόνια! (vid)

Στην βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ για την τελευταία αγωνιστική της Premier League απέναντι στη Σαουθάμπτον βρίσκεται ο Κώστας Τσιμίκας, με τον Έλληνα μπακ να παίζει στο ματς που κλείνει τη σεζόν, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.



Κώστας Τσιμίκας: Βασικός σε τελευταία αγωνιστική πρωταθλήματος, μετά από τέσσερα χρόνια! (vid)

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω στο 2019. Τότε που ο Κώστας Τσιμίκας βρισκόταν ακόμη επί ελληνικού εδάφους και διένυε την προ τελευταία του σεζόν με τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας μπακ αποτέλεσε τον βασικό μπακ των «ερυθρολεύκων» σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και αποτέλεσε τον «εκλεκτό» αριστερό οπισθοφύλακα του Πέδρο Μαρτίνς, στο ματς που «έκλεινε» τη σεζόν.

Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε τον Κώστα Τσιμίκα στη νίκη με 3-0 επί της Λάρισας, στην εξόρμηση του Ολυμπιακού, και έκτοτε, ο Έλληνας αμυντικός δεν συμμετείχε ποτέ στην τελευταία αγωνιστική ομάδας του, ούτε ως βασικός ούτε ως αλλαγή.

 

Απουσίασε από τη νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 επί του Παναιτωλικού την επόμενη σεζόν, ενώ το ίδιο συνέβη και στις δύο σεζόν που εδρεύει στο «Άνφιλντ». Τόσο στην επικράτηση της Λίβερπουλ επί της Κρίσταλ Πάλας, όσο και στο περσινό 3-0 επί της Γουλβς, ξανά στο ίδιο γήπεδο.

Σε αμφότερες περιπτώσεις, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Συνεπώς, από εκείνο το «διπλό» του Ολυμπιακού στη Λάρισα, ο Τσιμίκας δεν έχει παίξει ξανά σε τελευταία αγωνιστική πρωταθλήματος. Και η «κατάρα» αισίως «σπάει», με τον Έλληνα να επιλέγεται από τον Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ απέναντι στην… υποβιβασμένη Σαουθάμπτον, στο «Σεντ Μέρις».

Δημήτρης Μανάκος