Μπανζού: Φτάνοντας στην Πρέμιερ μέσα από προπονήσεις... σε πάρκο με σκυλιά!

Μια 10ετία πίστης, αφοσίωσης και εμπιστοσύνης. Στον εαυτό του, στο ποδόσφαιρο και στο σύμπαν για να του φέρει όλα όσα άξιζε. Στο ξεκίνημα, πίσω στο 2013, δεν είχε σε καμία περίπτωση την λάμψη του τελικού της Τσάμπιονσιπ ή της Πρέμιερ όπου θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν. Όταν ο Μπανζού ξεκίνησε να δουλεύει στην Λούτον έκανε προπονήσεις... σε πάρκο με σκυλιά!  



Μπανζού: Φτάνοντας στην Πρέμιερ μέσα από προπονήσεις... σε πάρκο με σκυλιά!

Είναι το πρόσωπο των ημερών. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που αναρριχάται με μια ομάδα από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, μέχρι και την Πρέμιερ Λιγκ. Και το κατάφερε σε μια 10ετία.

Ξεκίνησε το 2013 την διαδρομή του, σκέφτηκε ότι η Λούτον ήταν κάτι τελείως διαφορετικό, δέθηκε με την ομάδα, θέλησε να την βοηθήσει στα πιο δύσκολα που θα προέκυπταν στην καριέρα του και στην εξέλιξη της ζωής του και δικαιώθηκε.

Την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, ο Μπανζού θα βρίσκεται ανάμεσα στους υπόλοιπους μεγάλους αστέρες του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, ωστόσο, μάλλον κανείς δεν θα μπορεί να φανταστεί τι έχει βιώσει ο 29χρονος ποδοσφαιριστής και υπό ποιες συνθήκες δούλευε για να βελτιωθεί και να πετύχει σταδιακά τους στόχους που έβαζε η ομάδα του.

«Το μέρος όπου κάναμε προπόνηση, ήταν ένα δημόσιο πάρκο όπου ο κόσμος έβγαζε βόλτα τα σκυλιά του. Και όταν είδα και το γήπεδο της Λούτον, σκέφτηκα αμέσως “φίλε, είναι τελείως διαφορετικό όλο αυτό...”». Κι όμως, δεν τα παράτησε. Δεν έφυγε. Δεν ψάχτηκε. Έφτασε να μετρήσει 363 εμφανίσει με την φανέλα της Λούτον.

Το βράδυ του Σαββάτου έπαιξε στο «Γουέμπλεϊ» τον μεγάλο τελικό ανόδου, το πιο ακριβό ποδοσφαιρικό παιχνίδι στα χρονικά του αθλήματος. Και μπορεί να χρειάστηκαν 120' και η διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί η άνοδος, αλλά ο Μπανζού χαμογελά. Κι αν δεν είναι ευγνώμων στην μοίρα, ανάλογα με όσα πιστεύει, μπορεί να είναι τρομερά υπερήφανος για την υπομονή και την επιμονή που επέδειξε. Και για την πίστη του. Κυρίως στον εαυτό του...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης