Η Λούτον πήρε τη «ρώσικη ρουλέτα» και θα είναι στην Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Μετά από ένα ματς για γερά νεύρα, η Λούτον είναι αυτή που παίρνει το 3ο εισιτήριο για την Premier League, μετά από την διαδικασία των πέναλτι στο Wembley. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 1-1 με την Κόβεντρι, αλλά η ομάδα του Έντουαρντς αποδείχθηκε ψυχραιμότερη και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία (6-5 στα πέναλτι).



Η Λούτον πήρε τη «ρώσικη ρουλέτα» και θα  είναι στην Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ήταν δεδομένο πως θα παρακολουθούσαμε ένα παιχνίδι λεπτομερειών. Ένα ματς που θα κρινόταν στο φινάλε, ανάμεσα σε δύο ομάδες που με τη φετινή τους πορεία απέδειξαν πως δεν άξιζαν τίποτα λιγότερο από την άνοδο στην Premier League. Μία όμως θα έπαιρνε το εισιτήριο και εν τέλει, αυτή έμελλε να είναι η Λούτον.

Πώς φτάσαμε όμως στη διαδικασία της παράτασης; Η Λούτον μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έτοιμη να «κλειδώσει» από νωρίς την πρώτη συμμετοχή της ιστορίας της στην Premier League.

Ήταν ανώτερη, απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες με τον Αντεμπάγιο και εν τέλει η δικαίωση ήρθε στο 23ο λεπτό, όταν ο Κλαρκ μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του συμπαίκτη του και άνοιξε το σκορ για το σύνολο του Έντουαρντς.

Ακολούθησαν ακόμη δύο σπουδαίες στιγμές για τους τυπικά φιλοξενούμενους, με την Κόβεντρι να αντιλαμβάνεται πως πρέπει να μπει στο ματς στο δεύτερο ημίωρο του πρώτου μέρους. Ο Γκιόκερες έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 42’, για να φτάσουμε στο 66’ και η Λούτον να «πληρώσει» τις χαμένες ευκαιρίες.

Δυσκολευόταν να αμυνθεί και το 1-1 από τον Χάμερ ήταν γεγονός, με αυτόν να συνεργάζεται ξανά σε γκολ με τον Γκιόκερες, όπως ακριβώς συνέβη και στην αναμέτρηση κόντρα στη Μίντλεσμπρο.

Ακολούθησαν πολλές μονομαχίες και ελάχιστες καλές στιγμές, με την παράταση να μοιάζει αναπόφευκτη και προφανώς να προκύπτει. Εκεί, η Κόβεντρι του Ρόμπινς έδειχνε πιο «φρέσκια», αλλά η Λούτον αμυνόταν πειστικά, βασιζόμενη στο γεγονός πως δεν δέχεται 2+ γκολ στα 14 τελευταία παιχνίδια της.

Στο 100ο λεπτό της συνάντησης, η Λούτον ζήτησε πέναλτι που ορθά δεν της δόθηκε, την στιγμή που η Κόβεντρι διαχειρίστηκε εξαιρετικά την κατάσταση, θέλοντας κατά βάση να προασπίσει τα μετόπισθεν.

Άμεση συνέπεια ήταν να οδηγηθούμε στην διαδικασία των πέναλτι, αφού το γκολ του Τέιλορ της Λούτον δεν μέτρησε ορθά ως χέρι, με τις δύο ομάδες να λύνουν στη «ρώσικη ρουλέτα» τις διαφορές τους. Εκεί, η ομάδα του Έντουαρντς ήταν ψυχραιμότερη και υπό αυτές τις συνθήκες (6-5 τελικό), η Λούτον ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League, μετά από 31 χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος