Η απόλυτη αναγνώριση προς τον Χάαλαντ και από τους αντίπαλους αρχηγούς

Ουδεμία αμφιβολία υπήρχε για τον κορυφαίο όλων στην Πρέμιερ Λιγκ την φετινή σεζόν. Tο επιβεβαίωσαν και οι αρχηγοί των αντιπάλων της Μάντσεστερ Σίτι με την ψήφο τους. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ εισέπραξε την απόλυτη αναγνώριση των επιτευγμάτων του, όντας ο καλύτερος... και με τη βούλα! 



Η απόλυτη αναγνώριση προς τον Χάαλαντ και από τους αντίπαλους αρχηγούς

Πριν από λίγο καιρό αναδείχθηκε ο κορυφαίος από την Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου με ποσοστό ρεκόρ στα χρονικά της συγκεκριμένης διάκρισης και πρόσφατα παρέλαβε και το βραβείο του σε ειδική εκδήλωση. 

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, ένα 24ωρο και κάτι πριν από την ολοκλήρωση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ των 36 τερμάτων σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, ρέκορντμαν στο σκοράρισμα στα χρονικά της Πρέμιερ, Πρωταθλητής και ίσως κάτοχος τρεμπλ σε μερικές μέρες, είναι ο καλύτερος της Λίγκας για την ποδοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώνεται. 

Αναδείχιθηκε κορυφαίος τόσο από γενικό ψηφοφορία, όσο και από τους αρχηγούς των κλαμπ της Λίγκας, αλλά και από ένα πάνελ των εξπέρ του ποδοσφαίρου. Ο Νορβηγός τα σάρωσε όλα και έχει ακόμα ένα παιχνίδι για να ξεπεράσει και την επίδοση του Ανρί για την μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέρματα, αφού ισοφάρισε τα 44 του Ανρί από το 2003. 

Σε λίγες μέρες έρχεται ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας και στις 10/06 ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πεπ και ο κόσμος της Σίτι στηρίζονται πάνω του για να πετύχει το τρεμπλ, που θα σημάνει τη δεύτερη φορά που το καταφέρνει αυτό κάποιος αγγλικός σύλλογος με ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 1999. 

Οι «πολίτες» έχουν πλέον τρεις ποδοσφαιριστές που αναδεικνύονται καλύτεροι όλων σε διαδοχικές σεζόν μετά τον Ντε Μπρόινε (2020, 2021) και τον Ρούμπεν Ντίας (2022), ενώ, πίσω στο 2011 πρώτος είχε κάνει δική του την διάκριση ο Βινσέν Κομπανί. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης