Αξίζει ο Φοφανά 80 εκατομμύρια; Το «Ολντ Τράφορντ» δικαίωσε ξανά τους… ρομαντικούς της εποχής! (vid)

Ο Γουέσλεϊ Φοφανά αποτελεί την χαρακτηριστικότερη απόδειξη πως «για όλα φταίει η εποχή». Δεν αξίζει 80 εκατομμύρια. Η Λέστερ κατάφερε να τον πουλήσει με τόσα. Και με εμφανίσεις όπως αυτή του «Ολντ Τράφορντ», ο Γάλλος απλώς βγάζει σωστούς όσους παραμένουν πιστοί στον… ρομαντισμό του πράγματος.



Αξίζει ο Φοφανά 80 εκατομμύρια; Το «Ολντ Τράφορντ» δικαίωσε ξανά τους… ρομαντικούς της εποχής! (vid)
Κόστισε 80 εκατομμύρια στην Τσέλσι, αλλά ένα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίχως βαθμολογικό κίνητρο, ήταν αρκετό για να αποδείξει το προφανές. Πως τα οικονομικά δεδομένα δεν ταυτίζονται με την αξία ενός ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος φυσικά για τον Γουέσλεϊ Φοφανά, ο οποίος πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα ματς της καριέρας του στο «Ολντ Τράφορντ». Με το σκορ στο 2-0, έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ, που έκανε πέναλτι!

Η Τσέλσι δεν είχε δώσει ούτε μία εκτέλεση από τα «11» βήματα σε αντίπαλό της φέτος, αλλά ο Γάλλος στόπερ προέβη στο σφάλμα, που έδωσε στον Μπρούνο Φερνάντες την ευκαιρία για το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Εν συνεχεία, με χαρακτηριστική χαλαρότητα, έκανε το λάθος που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Παράλληλη πάσα και απίστευτη ντρίμπλα του Μάρκους Ράσφορντ πάνω του, με τον Φοφανά να βιώνει κάτι ανάλογο και νωρίτερα, με την «ποδιά» του Μπρούνο Φερνάντες πάνω του.

Τα 80 εκατομμύρια μάλλον ήταν πολλά, αλλά το ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ιδανικό για να αποδείξει κάτι δεδομένο. Πως η εποχή έχει ανεβάσει το κόστος των μεταγραφών, την στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής ενδέχεται να αξίζει πολύ λιγότερο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει αναμφίβολα ο Γουέσλεϊ Φοφανά.

Δημήτρης Μανάκος