Η νοοτροπία του Έντζο λείπει από αυτή την Τσέλσι… (vid)

Ο Έντζο Φερνάντες κόστισε 120 εκατομμύρια, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε μια μετριότατη έως κακή ομάδα, αλλά δεν έχει πάρει τα εύσημα που αναλογούν στον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Και η νοοτροπία του είναι τέτοια που λείπει από τους «μπλε», αφού έφτασε να υπερασπίζεται τη φανέλα μόνος του, στο «Ολντ Τράφορντ»…  Η νοοτροπία του Έντζο λείπει από αυτή την Τσέλσι… (vid)

Ο Αργεντινός χαφ μετακινήθηκε από την Μπενφίκα στην Τσέλσι και παρά το γεγονός πως ουσιαστικά βρέθηκε σε … καμένη Γη, στην οποία δύσκολα μπορούσε να διορθώσει πράγματα έχοντας ν’ αντιμετωπίσει και τέσσερις διαφορετικούς προπονητές σε μια σεζόν, κρατήθηκε αξιοπρεπέστατα σταθερός.

Προσπάθησε, συνέβαλε σε δημιουργία ευκαιριών για γκολ με προωθημένες μεταβιβάσεις στην αντίπαλη περιοχή, είχε πάθος, αλλά… δεν είχε βοήθειες. Όπως δεν είχε κάποιον στο πλευρό του με το ίδιο τσαγανό και την ίδια ένταση όταν πήγε να ζητήσει τα ρέστα από τους παίκτες της Γιουνάιτεντ μετά το τρίτο από τα τέσσερα τέρματα που δέχθηκε ο Κέπα στο ματς του «Ολντ Τράφορντ», το βράδυ της Πέμπτης.

Μακροπρόθεσμα, η Τσέλσι μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από την απόκτηση του Έντζο που προσαρμόστηκε άμεσα στα δεδομένα του αγγλικού πρωταθλήματος και δεν χρειάστηκε ούτε… περίοδο χάριτος, ούτε ανάσες, ούτε υπεράσπιση μέχρι να βρει τον εαυτό του. Ήταν έτοιμος…

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης