Στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Γιουνάιτεντ, παντελώς ανήμπορη η Τσέλσι... (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το ντέρμπι με την Τσέλσι αρκετά διασκεδαστικό και έφτασε εύκολα στο τελικό 4-1 στο «Ολντ Τράφορντ», εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την θέση που απέμενε για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Καζεμίρο, Μαρσιάλ, Μπρούνο και Ράσφορντ τα γκολ, με πολλές αλλαγές οι «μπλε», που πλέον προκαλούν απλά λύπηση...  



Στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Γιουνάιτεντ, παντελώς ανήμπορη η Τσέλσι... (vids)

Όταν ένα τέτοιο παιχνίδι αρχίζει με γκολ από το 6ο λεπτό, τότε όλα είναι ιδανικά για την ομάδα που πραγματικά κυνηγάει κάτι και απλά γίνεται μεγαλύτερη η απογοήτευση για το σύνολο που φέτος έχει χάσει τα πάντα.

Κάπως έτσι συνέβη στο «Ολντ Τράφορντ», αφού στο 6' ο Έρικσεν εκτέλεσε φάουλ από πολύ πλάγια θέση και πλάγια, με τον Καζεμίρο να εκμεταλλεύεται ότι ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και ο Κέπα έκανε κακή έξοδο δίχως να ορμήξει προς την μπάλα. Το 1-0 της Γιουνάιτεντ φάνηκε να καταδικάζει την Τσέλσι, η οποία όμως έδειξε κάποια σημάδια αντίδρασης. Ο Λάμπαρντ είχε κάνει αρκετές αλλαγές, με τους Φοφανά, Τσάλομπα και Χολ, τους Γκάλαχερ και Τσικουεμέκα στο χώρο του κέντρου και τους Μούντρικ και Μαντουέκε κοντά στον Χάβερτς στην επίθεση.

Οι «μπλε» είχαν κυκλοφορία, είχαν διάθεση, όμως η πολυπληθής άμυνα των «κόκκινων διαβόλων» απαγόρευε τα πάντα. Η τελική πάσα ήταν πάντοτε κακή για τους «μπλε», εκτός από τη στιγμή που ο Έντζο βρήκε τον Γκάλαχερ από δεξιά κι εκείνος έκανε το διαγώνιο πλασέ που έφυγε λίγο άουτ.

Η Γιουνάιτεντ είχε στο 27ο λεπτό τον Άντονι ν' αποχωρεί με φορείο και με δάκρυα αφού τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο κι ενώ οι Λονδρέζοι έψαχναν την απάντηση στο γκολ που είχαν δεχθεί, ο Καζεμίρο έκανε πάλι την διαφορά. No – look τσίμπημα προς τον Σάντσο στην περιοχή, ασίστ του Άγγλου στον Μαρσιάλ και 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Με γκολ έκλεισε το πρώτο μέρος με δοκάρι άνοιξε το δεύτερο η ομάδα του Τεν Χαγκ, αφού στο 47' η μπάλα δεν έκανε το χατήρι του Μπρούνο σε υπέροχο σουτ που δοκίμασε από στρώσιμο του Σάντσο. Λίγο αργότερα ο Κέπα αντέδρασε όσο μπορούσε σε προσπάθεια του Έρικσεν, με την Τσέλσι να επιστρατεύει και τους Φέλιξ και Πούλισικ. Και μπορεί να μην διακατέχονταν όλες οι ευκαιρίες από ποιότητα, αλλά το ματς ήταν αρκετά διασκεδαστικό και με ικανοποιητικό ρυθμό.

Τελικά στο 73ο λεπτό η Γιουνάιτεντ έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Μπρούνο Φερνάντες να ευστοχεί από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Πορτογάλος. Μάλιστα, τη στιγμή του πανηγυρισμού του, ο Έντζο έμπλεξε σε καυγά και κανείς από τους συμπαίκτες του στους «μπλε» δεν είχε κουράγιο και διάθεση να τον υπερασπιστεί! Οι οπαδοί των Λονδρέζων άρχισαν να τραγουδούν για τα... χάλια της ομάδας τους και στο 78' το λάθος του Φοφανά επέτρεψε στον Μπρούνο να βρει αμέσως τον Ράσφορντ που με διπλή προσπάθεια μπροστά από τον Κέπα έγραψε το τελικό 4-0. Δοκάρι είχε ο Γκαρνάτσο σε ωραίο πλασέ στο 84', το τελικό 4-1 διαμόρφωσε με δεξί χαμηλό σουτ ο Φέλιξ στο 89'.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης