Η Μπράιτον στο Γιουρόπα Λιγκ και ο Ντε Τζέρμπι δικαίωσε τον Πεπ

Την 6η θέση της βαθμολογίας και το «εισιτήριο» του Γιουρόπα Λιγκ «καπάρωσε» η Μπράιτον με το 1-1 απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι! Εκπληκτική στο πρώτο μέρος η ομάδα του Ντε Τζέρμπι, ο οποίος δικαίωσε τον Πεπ για τον θαυμασμό που του τρέφει. Τρομερό γκολ ο Ενκίζο, δεν μέτρησε το… 53ο τερμα του Χάαλαντ για φέτος, αφού υπήρχε φάουλ στο 78’.  



Η Μπράιτον στο Γιουρόπα Λιγκ και ο Ντε Τζέρμπι δικαίωσε τον Πεπ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε τρομερά δυνατή 11άδα παρά τον εξασφαλισμένο τίτλο, τη στιγμή που η Μπράιτον του Ντε Τζέρμπι είχε τον 19χρονο Ενκίζο, τον 18χρονο Μπουονανότε, τον 20χρονο Κόλγουϊλ και τρομερή όρεξη και ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «πολίτες» μπορεί να είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αλλά οι «γλάροι» παρέμεναν συμπαγείς και οργανωμένοι. Δυσκόλεψαν το σύνολο του Πεπ, ωστόσο, ο Χάαλαντ έκανε ό,τι μπορούσε. Κι αφού εκείνος δεν κατάφερνε να σκοράρει, είπε να φτιάξει γκολ για κάποιον συμπαίκτη του. Έτσι, στο 24’ έπαιξε το 1-2 με τον Μαχρέζ και την στιγμή που έπρεπε άφησε στον Φόντεν που είχε την εστία στο έλεός του και παρά την προσπάθεια του Φαν Χεκ, σκόραρε για το 1-0.

Η Μπράιτον ανέβασε στροφές, κυνήγησε την απάντηση στο γκολ που την είχε βάλει πίσω στο σκορ και στο 38ο λεπτό ο Ενκίζο με μια… οβίδα από περίπου 25 μέτρα έφερε το παιχνίδι στα ίσια με το 1-1! Οι γηπεδούχοι στο Amex έκαναν 11 τελικές, που ήταν και οι περισσότερες που έχει κάνει αντίπαλος της Σίτι στο πρώτο ημίχρονο της μεταξύ τους αναμέτρησης σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος!

Η Σίτι είχε στον πάγκο πιτσιρικάδες όπως οι Γκόμες, Τσαρλς, Ο’Ρίλι και Νάιτ, με τον Πάλμερ να μπαίνει στη θέση του Φόντεν στο 51ο λεπτό και να επιχειρεί να εντυπωσιάσει με τις κινήσεις του.

Η ομάδα του Μάντσεστερ έκανε καλό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος του ματς, είχε τον έλεγχο της κατάστασης, όμως, στο 78ο λεπτό το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Χάαλαντ από σέντρα του Πάλμερ, δεν μέτρησε ποτέ, λόγω εντοπισμού επιθετικού φάουλ! Ο Πεπ θα ήθελε τη νίκη, αλλά με το τελικό 1-1 η Μπράιτον έκλεισε θέση στο Γιουρόπα Λιγκ!

Κώστας Ζάλιαρης