Το μόνο αξεπέραστο εμπόδιο της Σίτι του Πεπ είναι η… έδρα της Τότεναμ!

Τι και αν πρόκειται ίσως για την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, με τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο; Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει και αυτή αδυναμίες και, εφόσον φέτος «γράψει» ιστορία, το μόνο ανυπέρβλητο εμπόδιο που θα της απομένει θα είναι… ένα γκολ εκτός έδρας με την Τότεναμ!



Το μόνο αξεπέραστο εμπόδιο της Σίτι του Πεπ είναι η… έδρα της Τότεναμ!

Η Σίτι βρίσκεται δύο τελικούς μακριά από ένα ιστορικό τρεμπλ. Και αυτό αποτελεί σίγουρα ένα πράγμα που ο Πεπ ονειρεύεται, καθώς θέλει να φέρει το Champions League για πρώτη φορά στο «Έτιχαντ». Ωστόσο, υπάρχει και άλλο ένα πράγμα που δεν έχει καταφέρει απ’ όταν ήρθε στην Αγγλία και αυτό είναι το να… σκοράρει στην έδρα της Τότεναμ.

Είναι γνωστό ότι ο Γκουαρδιόλα είναι ένας τελειομανής προπονητής, αφού έχουν υπάρξει πολλές φορές όπου μετά από μία νίκη της ομάδας του, έχει πιάσει τους παίκτες του και τους έδινε οδηγίες για το τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει καλύτερα. Και υπάρχει ένα νούμερο που οριακά θα του… χαλάει τον ύπνο.

Απ’ όταν έκατσε στον πάγκο της Σίτι, η ομάδα του έχει σκοράρει 658 γκολ σε 264 παιχνίδια στην Premier League, και υπάρχουν μόλις δύο γήπεδα στα οποία οι «πολίτες» δεν έχουν σκοράρει ποτέ: Το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και το νεόκτιστο γήπεδο της Τότεναμ!

Σε πέντε ματς εκεί μετράει ισάριθμες ήττες και την έχει κερδίσει μόνο όταν αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το «Γουέμπλεϊ» ως έδρα. Και πλέον μέχρι και ο… ίδιος αστειεύεται ότι, αν κάνει το τρεμπλ φέτος, ο λόγος που θα μείνει του χρόνου στην Σίτι είναι για να κερδίσει την Τότεναμ!

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (02/10/2016)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (02/02/2020)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (21/11/2020)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (15/08/2021)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (05/02/2023)

Χρήστος Σκούρας