Λιούις Ντανκ: Η δικαίωση μπορεί να έρθει και στα 31…

Δεν έχει χάσει παιχνίδι σε ολόκληρη την σεζόν με τη Μπράιτον. Έχει ξεκινήσει και στα 36 της ομάδας του στην Premier League. Είναι σταθερότατος, είναι εκ των κορυφαίων στόπερ του φετινού πρωταθλήματος. Πώς θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος; Το πλήρωμα του χρόνου άργησε, αλλά ήρθε για τον Λιούις Ντανκ και την Εθνική Αγγλίας!



Λιούις Ντανκ: Η δικαίωση μπορεί να έρθει και στα 31…

Πρόκειται για έναν εμβληματικό ποδοσφαιριστή. Τον άνθρωπο που αγαπάει τη Μπράιτον όσο κανείς. Τον παίκτη που δεν την άφησε ποτέ, αλλά… μεγάλωσε μαζί της. Και πλέον, στα 31 του χρόνια, ήρθε η ώρα να αποτελέσει μέλος της Εθνικής Αγγλίας, με την οποία έχει πραγματοποιήσει μόλις μία συμμετοχή στην καριέρα του!

Ο λόγος φυσικά για τον Λιούις Ντανκ. Ο αρχηγός των «γλάρων» έχει βιώσει κάθε λογής συναίσθημα που μπορεί να αισθανθεί ένας ποδοσφαιριστής στα 13 χρόνια καριέρας του σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν άφησε ποτέ τη Μπράιτον, βρέθηκε μαζί της στη League One, πανηγύρισε δύο ανόδους και πλέον, αποτελεί κομμάτι της πιο ευχάριστης έκπληξης του πρωταθλήματος.

Φέτος, δεν έχει λείψει ούτε από ένα παιχνίδι της. Είναι βασικός σε όλα, έχει σκοράρει μία φορά και έχει ξεκινήσει σε 36 διαφορετικές αναμετρήσεις της Premier League. Κάποια στιγμή θα ερχόταν η δικαίωση. Και αυτή ήρθε από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος όπως και το 2018, έτσι και τώρα, αποφάσισε να τον καλέσει στην αποστολής των «τριών Λιονταριών».

Πριν από μία πενταετία, έλαβε χώρα η μοναδική συμμετοχή του Ντανκ με την Εθνική Αγγλίας. Στο νικηφόρο 3-0 του Wembley, απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αυτή είναι και η μόνη φορά, στην οποία ο Λιούις Ντανκ φόρεσε το εθνόσημο.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε στα… 31 του. Ο Ντανκ διέπρεψε φέτος, συμπεριλήφθηκε στους πιο σταθερούς στόπερ του πρωταθλήματος και θα αγωνίζεται με την αγαπημένη του ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε μερικούς μήνες από τώρα. Πώς λοιπόν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος;

Δεν γινόταν, με τον Σάουθγκεϊτ να τον καθιστά τον μοναδικό παίκτη της Μπράιτον που βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας. Ο Λιούις Ντανκ δικαιώθηκε. Και η κλήση του, σε συνδυασμό με την απίθανη πορεία της Μπράιτον, συνιστούν την καλύτερη ποδοσφαιρική σεζόν της καριέρας του!

Δημήτρης Μανάκος