Κίεραν Τρίπιερ: Το ρίσκο, ο πρώτος της νέας εποχής και η δικαίωση

Μπορεί ο Τρίπιερ να πήρε ένα τεράστιο ρίσκο όταν άφησε την Ατλέτικο Μαδρίτης και πήγε στην Νιούκαστλ που τότε «πάλευε» για την παραμονή στην Premier League, όμως, φαίνεται ότι η επιλογή του απέδωσε καρπούς και η στιγμή της καταξίωσης του… έχει μόλις αρχίσει!  



Κίεραν Τρίπιερ: Το ρίσκο, ο πρώτος της νέας εποχής και η δικαίωση

Η Νιούκαστλ εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στο Champions League της επόμενης σεζόν, με την ισοπαλία που πήρε με την Λέστερ (0-0, 22/05). Κάτι τέτοιο, 18 μήνες νωρίτερα, φαινόταν αδύνατο, με τις «καρακάξες» να είναι στην προτελευταία θέση και τον Έντι Χάου να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να τις αναμορφώσει. Σ' εκείνη την ομάδα, ήταν που πήρε το ρίσκο να υπογράψει ο Τρίπιερ, ως η πρώτη μεταγραφή της εποχής των Σαουδαράβων στην ιδιοκτησία.

«Σημαίνει τα πάντα για εμένα (η εξασφάλιση της 4άδας). Πήρα ένα τεράστιο ρίσκο όταν ήρθα στην Νιούκαστλ, αλλά το πίστευα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το παιχνίδι. Έφυγε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου δεν ένιωθε πλέον κομμάτι του ρόστερ, χωρίς να έχει συμμετοχή σε γκολ και επέστρεψε στην Αγγλία.

Και αυτό, όχι για τα λεφτά, αφού όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα, πλέον παίρνει λιγότερα απ’ όσα έπαιρνε στους «ροχιμπλάνκος». Και έχει καταφέρει, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να αποδειχθεί καθοριστικός για την ομάδα του.

Αποτελεί τον αρχηγό της και το σημείο αναφοράς της, όσον αφορά στο κομμάτι της δημιουργίας. Έχει επτά ασίστ στην Premier League, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στην καριέρα του σε μια αγωνιστική περίοδο, ενώ έχει αγωνιστεί σε κάθε παιχνίδι της σεζόν και βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παίκτης της Νιούκαστλ.

Όπως αποδείχθηκε, δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή που πήρε και με την δυναμική που έχει ξεκινήσει να «χτίζει» η ομάδα του, αυτό μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο μίας ακόμα μεγαλύτερης επιτυχίας, που ο ίδιος είναι δεδομένο ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο…

 

Χρήστος Σκούρας