Σάκα: Πιο… μέσα στα γκολ, απΆ οποιονδήποτε άλλον u-21 στην Ευρώπη!

Η φετινή σεζόν για τον Μπουκάγιο Σάκα μπορεί να ολοκληρώθηκε δίχως πρωτάθλημα, ωστόσο, είχε δυο πολύ μεγάλα θετικά σε ατομικό επίπεδο. Και δεν είναι μονάχα το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε, αλλά και το γεγονός πως είναι ο νεαρός ποδοσφαιριστής με μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ για την ομάδα του στα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης!  



Σάκα: Πιο… μέσα στα γκολ, απΆ οποιονδήποτε άλλον u-21 στην Ευρώπη!

Η ¶ρσεναλ απέτυχε στην προσπάθεια που έκανε για την κατάκτηση της κορυφής μετά το 2004, όμως, πήρε εξτρά μαθήματα. Τα περσινά ήταν αρκετά πιο οδυνηρά, φέτος πήγαν πολλά πράγματα καλύτερα, αλλά στο φινάλε έδειξε η ομάδα να έχει «αδειάσει» από ιδέες και πνευματικές αντοχές.

Το μέλλον μόνο ως ευκαιρία για διεκδίκηση τίτλων σε κάθε εγχώρια διοργάνωση, φαντάζει αυτή τη στιγμή, με τον Μπουκάγιο Σάκα να γίνεται ακόμα ένας που υπογράφει νέο συμφωνητικό με το κλαμπ για τα επόμενα χρόνια.

Ο ¶γγλος επιθετικός κατάφερε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στα γκολ κόντρα σε κάθε άλλον ποδοσφαιριστή u-21 στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Με την παρουσία του σε 24 τέρματα για τους «κανονιέρηδες» στην Πρέμιερ Λιγκ, βρέθηκε στο +2 από τον Ελί Γουαχί (22) της Μονπελιέ, ενώ, ο εκπληκτικός Φολαρίν Μπάλογκαν που αγωνίζεται δανεικός από την ¶ρσεναλ στην Ρεμς έχει συμμετοιχή σε 22 γκολ.

Ακριβώς πιο κάτω ο θαυματουργός νεαρός της Μπάγερν Μονάχου, Τζαμάλ Μουσιάλα (21), ενώ, ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι έχει συμβάλει σε 20 τέρματα για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης