Η Νιούκαστλ γύρισε στο Champions League και η Λέστερ έμεινε «ζωντανή» χάρη στα… δοκάρια!

Τρία δοκάρια, 83% κατοχή της μπάλας, απόλυτη κυριαρχία σε όλο το γήπεδο, αλλά 0-0. Άντεξε η Λέστερ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής, ενώ η Νιούκαστλ επιστρέφει στο Champions League, για πρώτη φορά μετά το 2003.  



Η Νιούκαστλ γύρισε στο Champions League και η Λέστερ έμεινε «ζωντανή» χάρη στα… δοκάρια!

Γίνεται μία ομάδα να έχει κατά μέσο όρο 83% κατοχή μπάλας σε μία αναμέτρηση και περισσότερες από 22 τελικές προσπάθειες, και να μην κερδίσει; Ναι, μπορεί να συμβεί. Η Νιούκαστλ το απέδειξε στην προ τελευταία αγωνιστική της Premier League απέναντι στη Λέστερ, με τις «αλεπούδες» να αντέχουν και να κατακτούν έναν πολύτιμο βαθμό, στην προσπάθεια παραμονής τους στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Παρακολουθήσαμε μία ξεκάθαρη, μία απόλυτη «ασπρόμαυρη» κυριαρχία, με τη Λέστερ να έχει επιλέξει εξ’ αρχής να αμυνθεί και να επιχειρήσει να απειλήσει στην κόντρα – επίθεση. Ούτε αυτό όμως ήταν εφικτό, με τις «καρακάξες» να έχουν δύο σπουδαίες στιγμές, πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 42ο λεπτό, ο Κάλουμ Γουίλσον είχε δοκάρι, ενώ 120 δευτερόλεπτα αργότερα, η ιστορία επαναλήφθηκε, με τον Αλμιρόν να σημαδεύει το δεξί, κάθετο δοκάρι, και κανέναν να μην μπορεί… πάνω στη γραμμή να κάνει το 1-0.

Η ομάδα του Ντιν Σμιθ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με «μηδέν» παθητικό και μόνο… μηδενικά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, αλλά δεν άλλαξε τη λογική της στην επανάληψη.

Άμεση συνέπεια; Να απειλείται εκ νέου σημαντικά, με τη Νιούκαστλ να βρίσκει ρυθμό από το 72’ και μετά, και να χάνει σημαντικές στιγμές. Τρίτο δοκάρι για τους γηπεδούχους με τον Γκιμαράες, ενώ στο 76’ ο Λόνγκσταφ δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα έστελνε με νίκη και μαθηματικά τη Νιούκαστλ στο επόμενο Champions League, παρότι αρκούσε και η ισοπαλία.

Η «κακοδαιμονία» συνεχίστηκε μέχρι τέλους, η Λέστερ άντεξε και εξακολουθεί να είναι «ζωντανή» στη «μάχη» της παραμονής, ελπίζοντας φυσικά σε νίκη δική της και χειρότερο αποτέλεσμα της Έβερτον, ώστε να τη βάλει από κάτω ακόμη και στην ισοβαθμία, στη διαφορά τερμάτων…

Δημήτρης Μανάκος