Παίρνει και τα… αδιάφορα η Σίτι, με φόντο το 5ο πρωτάθλημα σε μία εξαετία!

Μπορεί το ματς να μην είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον ούτε για τη Μάντσεστερ Σίτι, ούτε για την Τσέλσι, όμως οι «πολίτες» έκαναν το χρέος τους. Επικράτησαν με 1-0 και έκλεισαν ιδανικά μία ούτως ή άλλως πανηγυρική βραδιά.



Παίρνει και τα… αδιάφορα η Σίτι, με φόντο το 5ο πρωτάθλημα σε μία εξαετία!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να ανταμείψει η Μάντσεστερ Σίτι τους φίλους της που γέμισαν το «Έτιχαντ» για να πανηγυρίσουν το 5ο πρωτάθλημα τα τελευταία έξι χρόνια, με τους «πολίτες» να επικρατούν με 1-0 της Τσέλσι σε ένα ούτως ή άλλως αδιάφορο παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή έλαβε χώρα στο 4ο λεπτό με τον Σέρχιο Γκόμες, αλλά οκτώ λεπτά μετά, ο Χούλιαν Άλβαρες απέδειξε πως η ομάδα του μπορεί να σκοράρει ακόμη και όταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται εκτός αγωνιστικού χώρου.

Έκανε το 1-0 στο 12ο λεπτό και πριν φτάσουμε στη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Φιλ Φόντεν βρέθηκε κοντά στο να «διπλασιάσει» τα γκολ της ομάδας του, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι «μπλε» ισορρόπησαν το παιχνίδι και βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ορτέγκα από κοντά, για να φτάσουμε στο 36’ και να δούμε τον Γκάλαχερ να μην πανηγυρίζει, καθώς η προσπάθειά του βρήκε και στο δοκάρι.

Ακολούθησαν ευκαιρίες εκατέροθεν, με Κάλβιν Φίλιπς και Χάβερτς, ενώ ο ρυθμός εξακολούθησε να είναι υψηλός και με την έναρξη της επανάληψης, με τον Χολ να βλέπει τον Ορτέγκα να έχει απάντηση στο σουτ του.

Ο Πεπ βλέποντας τους φιλοξενούμενους να απειλούν πέρασε στο ματς τον Στόουνς και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, καθώς το γκολ του Άλβαρες στο 72ο λεπτό ακυρώθηκε από τον VAR.

Δημήτρης Μανάκος